Stiri

Euroliga - Real și Barca cu un pas în Final Four

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.04.2014

Seară de joi (17.04) a adus din nou victorii pentru Real Madrid și Barcelona în fața celor de la Olympiacos respectiv Galatasaray. După aceste victorii, fruntașele baschetului spaniol sunt la o victorie distanță de accederea în Final Four-ul, care va avea loc la Milano.

Real Madrid a învins dar a avut ceva emoții pe finalul jocului. Formația Los Blancos nu a deschis partida la fel de bine ca acum două zile însă au au stat mereu la conducere. După o primă repriză exemplară, Real Madrid intra cu 9 puncte avans la cabine. Secvența secundă a aparținut elenilor care au câștiga ultimele două sferturi dar insuficient pentru a-și apropia victoria. Pe final Spanoulis și compania nu au fost destul de lucizi ca să emite pretenții chiar dacă Realul a dat semne de vulnerabilitatea la linia de fault. În final partida s-a încheiat cu scorul 82-77. Ioanins Bourousis a fost cel mai jucător al întâlniri, grecul Realului a terminat în double double, 19 puncte și 10 recuperări. De la Olympiacos s-a remarcat Bryant Dunston, u 12 puncte și 9 recuperări, fiind și el aproape de double double.

Barcelona trece la pas de Galatasaray. Echipa lui Xavi Pascual nu a avut nici cea mai mică urmă de emoție în partida jucată la Palau Bluagrana. Chiar dacă a rămas fără Juan Carlos Navarro după câteva minute de joc, Barca a făcut instrucție cu Galatasaray și s-a impus cu scorul 84-63. În lipsa lui Carlos Arroyo, turcii a fost extrem de şterşi, făcând doar act de prezență în acest meci. Brad Oleson a avut o seară excelentă și a încheiat cu 14 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, fără a rata vreo aruncare din cele 6 trimise spre plasa coșului. Ender Arslan a fost vioara întâi pentru Galata cu 10 puncte 7 pase decisive și 2 recuperări.

Cele două serii de playoff se vor muta în Grecia și în Turcia din 20 aprilie.

În această seară va avea loc meciul doi al seriilor de play dintre CSKA Moscova-Panathinaikos (ora 19:15) și Armani Milano-Macabbi Tel Aviv (ora 21:45), ambele partide putând fii urmărite în direct pe Digi Sport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!