Stiri

Euroliga: Victorii pentru favorite în ultimele meciuri din etapa 17

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.01.2019

euroliga milano barcelona

Etapa cu numărul 17 din Euroliga masculină s-a încheiat miercuri seara cu patru partide. CSKA Moscova, Panathinaikos Atena, Maccabi Tel Aviv și Barcelona și-au respectat statul de favorite și au obținut victorii importante în cursa spre playoff.

CSKA Moscova a câștigat pe terenul turcilor de la Darussafaka Istanbul, după ce a marcat doar două coșuri de 3 puncte. Rușii și-au clădit un avantaj din două cifre în prima parte  jocului, care nu avea să mai scadă până la final, când s-a înregistrat scorul de 80-65. Nando De Colo a fost cel mai bun marcator al rușilor cu 17 puncte. Corry Higgins a terminat cu 13 puncte și Sergio Rodriguez cu 11 puncte dar care a fost descalificat după două clinciuri cu Kartal Ozmizrak. Turcul a fost și cel mai bun marcator pentru Darussafaka, cu 13 puncte.

Nici Panathinaikos Atena nu a avut mari emoții pe teren propriu contra germanilor de Bayern Munchen. Elevii lui Rick Pitino au închis meciul încă din start iar un run de 16-2 între sfetul unu și doi le-a oferit grecilor un avantaj care nu a coborât sub 6 lungimi și care l-a final i-a adus victoria lui PAO cu 77-67. Ioannis Papapetrou cu 18 puncte și 8 recuperări și Nick Calathes cu 14 puncte și 11 pase decisive au fost principalii remarcați pentru PAO. Derrick Williams a marcat 21 de puncte, la primul meci care titular în Euroligă pentru Bayern.

Maccabi Tel Aviv a avut mult de muncă în partida de pe teren propriu cu Buducnost Podgorica. Israelienii s-au văzut conduși cu 10 puncte încă din startul partidei iar muntenegrenii au reușit să rămână cu avantaj până la pauză. Maccabi a avut o altă față în ofensivă în partea secundă și a reușit să-și apropie victoria cu scorul de 81-75. Scottie Wilbekin a fost principalul marcator pentru învingători cu 16 puncte, în timp ce Norris Cole a marcat 25 de puncte pentru Buducnost.

Confruntarea serii a avut loc în Italia între Olimpia Milano și Barcelona. Prima repriza a fost una echlibrată, la finalul căreia gazdele aveau avantaj minim, 37-36. Catalanii au făcut un sfert trei excelent, pe care l-au câștigat la 9 lungimi și în urma căruia preluau fâriele meciului. Jucătorii Olimpiei Milano au luptat să revină dar Heurtel și Hanga au ieșit la rampă în momentele și Barca s-a impus cu 90-85. Thomas Heurtel a fost cel mai bun jucător cu 21 de puncte și 6 pase decisive. Vladimir Micov și Mike James au marcat câte 20 de puncte fiecare pentru italieni.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!