Stiri

Exemplu de precizie

Paul Olar

Paul Olar
01.04.2014

"U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca a suferit duminică al patrulea eșec consecutiv în Liga Națională de baschet masculin. Ardelenii au fost înfrânți de Steaua CSM EximBank cu scorul de 91-88, doar evoluțiile individuale spălâng imaginea trupei de pe Someș.

Spre exemplu, Branko Cuic a încheiat meciul cu un indice de 31 în dreptul eficienței, Cătălin Baciu a realizat cea mai bună prestație stagională, iar Boris Lalovic a oferit o nouă reprezentație a preciziei sale. Aș vrea însă să ne oprim la ultimul baschetbalist amintit.

Folosit 14:59 minute în partida cu "militarii", pivotul a izbutit 2/2 din acțiune, respectiv 2/2 de la nivelul liniei de pedeapsă, pentru un total de 6 puncte. Muntenegreanul a recuperat două mingi, statisticile sale formând un indice al productivității de 7. Remarcabil este faptul că "Lale" a ajuns la opt încleștări consecutive fără ratare de la libere.

Sportivul născut în anul 1981 și-a început recitalul cu ocazia derby-ului împotriva lui CSU Sibiu, adjudecat categoric de clujeni. Din acel moment și până la ora actuală, Boris a efectuat cu succes 18 aruncări de la linia de 5.80 m, reușind un procentaj stagional de 85.5% - locul trei în campionat, la luptă strânsă cu Zlatko Jovanovic.

Dispunând de un IQ baschetbalistic excelent , Lalovic știe cum să gestioneze situația în spațiul de trei secunde și să scoată fault. Exemplu este duelul cu CSU Ploiești, când adversar în "căciulă" a fost Vladimir Tica. Componentul clujean l-a șicanat pe bosniac, care în cele din urmă și-a pierdut cumpătul și primit imediat antisportiv din partea arbitriilor.

Mai mult, asupra lui Boris s-au comis 39 de greșeli personale, un număr aproape egal cu cel al lui Mihai Silvășan. Totuși, căpitanul lui "U" prinde, în medie, 30:54 de minute, pe când ex-iugoslavul este nevoit să își împartă timpul de joc cu Cătălin Baciu. Un lucru absolut firesc, luând în calcul potențialul uriaș și calitățile lui "Bobo".

Este foarte probabil ca "Lale" să reprezinte o piesă importantă în Play-Off, chiar dacă nu a rupt gura târgului în confruntările anterioare. Alături de experiență, calmul afișat de muntenegrean poate ajuta pe Mobitelco nu doar să traverseze perioada dificilă, ci și să aibă un cuvânt de spus mai departe.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    La capitolul pozitii 3 si 4, Clujul se afla in cea mai buna perioada de la Zoran, Bruno si apoi Buckman. Lalovic e un jucator care mie mi-e foarte drag si pe langa faptul ca are mana, e foarte important ca desi a venit cu niste statistici foarte bune la Cluj, nu joaca pentru a le mentine, ci face totul pentru echipa. Desi uneori mi-as dori sa arunce mai mult. Ce mai trebuie remarcat la el, e faptul ca are capacitatea psihica de a se redresa in orice meci. Sa ne aducem aminte cat de prost a intrat cu Sibiul, facand in 3,4 minumate un numar impresionant de greseli nefortate...si ce a urmat dupa. Cam orice alt jucator ar fi cazut si ar fi fost un pariu pierdut pt meciul ala. Lalovic in schimb a facut chestia asta de nenumarate ori in acest an si e un jucator care ar trebui pastrat la Cluj in orice conditii, atata vreme cat il mai tin picioarele

    cu 10 ani în urmă (02.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate