Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Experiența este cuvântul de ordine pentru jucătorii Ploieștiului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.05.2013

 

CSU Asesoft Ploiești se află la cea de-a 10-a finală consecutivă de campionat. Echipa care a câștigat opt din ultimele nouă ediții de campionat, este favorită în marea finală prin prisma experienței dobândite la acest nivel.

Pe lângă palmaresul clubului trebuie remarcată și rutina jucătorilor care alcătuiesc actualul lot aflat sub comanda lui Vladimir Arnautovic. La rândul său, antrenorul ex-iugoslav al prahovenilor se află la cea de-a 6-a finală din carieră. A câștigat patru din precedentele cinci, având un scor de 18 victorii și 7 înfrângeri în meciurile din finala campionatului.

Levente Szijarto se află la cea de-a 13-a finală din carieră. Jucătorul originar din Oradea al lui CSU Ploiești a jucat patru finale alături de West Petrom Arad și opt cu CSU Ploiești. Are 2-2 alături de arădeni și 7-1 cu prahovenii. Așadar, Levi încearcă să câștige cel de-al 10-lea titlu național din carieră. Szijarto ar deveni cel mai titrat baschetbalist din istoria sportului cu mingea la coș în România.

Cătălin Burlacu se află la cea de-a 12-a finală de campionat din carieră. Ieșeanul are patru finale alături de West Petrom Arad și se află la cea de-a 8-a cu prahovenii. A câștigat două titluri la Arad și șase la Ploiești.

Adrian Tudor va juca cea de-a 7-a finală din carieră. Precedentele șase le-a susținut tot în echipamentul lui CSU Ploiești și are cinci titluri naționale la activ. De notat că el se află la cel de-al 3-lea angajament cu prahovenii. La primul a cucerit patru titluri, pentru ca în sezonul 2008/09 să evolueze pentru CS Otopeni. A revenit pentru perioada 2009/11 la Asesoft, câștigând încă un titlu. În sezonul precedent a jucat la BC Mureș, iar vara trecută s-a întors din nou la Ploiești.

Vladimir Tica și Aleksandar Vlahovic se află la cea de-a doua finală din carieră în România. Ei sunt singurii străini din lotul actual al Asesoftului care nu parcurg primul sezon în Liga Națională.

În fine, Virgil Stănescu se află la a doua finală de campionat în România, după cea din 2005, alături de Dinamo București, pierdută chiar în fața Ploieștiului.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

9 comentarii la aceasta stire:
  • verginel :

    nimic nou
    Nu e de mirare ca sunt la a 10-a finala cosecutiva...ciulinii stiu de ce...

    cu 10 ani în urmă (11.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Arbitrii
    Asa cum castiga asehotii campionatele, cu arbitrii, e usor sa fi campion! Tot prostu' stie sa castige asa

    cu 10 ani în urmă (11.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Campioni in premiera
    De data asta Bc Mures va castiga campionatul, inclusiv impotriva arbitrilor, deoarece este prea buna pentru asehoti!! Si in ciuda lui Arnautovici, care dupa infrangerea din turul campionatului de acasa suferita in fata lui Bc Mures, a declarat ca i-a batut o echipa (Bc Mures), care anul acesta nici macar nu va prinde play-off-ul!! De atunci i-am mai batut odata si la Tg.Mures, asa, ca sa fie clar care e echipa mai buna, iar acum in finala ii v-om nimicii cu un neverosimil 4-0! HAI BC MURES

    cu 10 ani în urmă (11.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @tiger76
    Si eu sunt fam BC Mures, si eu imi doresc sa castigam finala dar modestia si respectul fata de adversar sunt elemente care ar trebui sa te caracterizeze si pe tine.

    cu 10 ani în urmă (11.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @oldboy
    Ai vazut in comentariul meu vreo urma de lipsa de respect fata de adversar? Am scris doar ce se va intampla :)

    cu 10 ani în urmă (12.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    tiger76
    Da'esti modest de dai pe dinafara. Cool down.

    cu 10 ani în urmă (12.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    sfat
    @tiger76 @oldboy
    Ziceti ca sunteti amandoi fani Mures? Daca nu gasiti fani adversi cu care sa intrati in polemica, va certati intre voi. Eu zic sa incheiem aici si sa nu mai dati raspunsuri la acest subiect.

    cu 10 ani în urmă (12.05.2013) Raspunde
  • barni :

    :)
    Tiger 76 vs oldboy: unul entuziast altul mai catolic ca papa.( lasa-l pe baiat sa se bucure). Hmmm... oricum sper ca de data aceasta tiger76 sa aiba dreptete.

    cu 10 ani în urmă (12.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    respect?!?
    vorbiti de respect fata de adversarul susnumit? da' de unde sa se iveasca acest respect? asehotzii isi respecta adversarii? sau respecta ei ceva? eu n-am prea observat...
    a felicitat cumva Mr Dado Muresul pentru ca s-au calificat inaintea lor in finala in conditiile in care le aratat fara umbra de tagada dispretul lui profund? si-atunci se mai poate vorbi de respect? doar daca sintem foarte foarte ipocriti...

    cu 10 ani în urmă (12.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!