Stiri Cupa României Masculin

F4. 17 români au evoluat în cele două semifinale

Paul Olar (Oradea)

Paul Olar (Oradea)
11.04.2016

Final Four Cupei României la baschet masculin a demarat duminică, la Oradea. În prima semifinală, U-Banca Transilvania a trecut de BC Mureș Târgu Mureș, cu 73-67. Ulterior, gazdele de la CSM CSU Oradea au răpus pe Dinamo București, scor 88-71.

Luând în calcul faptul că partidele au contat pentru Cupa României, combatantele au fost obligate să utilizeze în permamență doi baschetbaliști autohtoni. Materialul de față va trece în revistă prestațiile jucătorilor români din prima zi de întreceri.

U-Banca Transilvania

Titular, Adrian Guțoaia a bifat aproape 18 minute pe parchet, perioadă în care a totalizat 4 puncte. Sportivul originar din Galați a reușit un coș de trei puncte și a marcat o aruncare liberă, izbutind 3 recuperări și o pasă decisivă.
Rolland Torok, celălalt titular din garnitura clujeană, a evoluat timp de 33 de minute. Orădeanul a pus pe tabelă 12 puncte, 2 recuperări și o intercepție, cu 8 la eficiență.

Nandor Kuti a primit 17 minute din partea lui Marcel Țenter. Fundașul născut în anul 1997 a încheiat disputa cu 2 puncte, 4 assist-uri și 3 recuperări. La eficiență, Kuti a avut 9.

Cătălin Baciu s-a remarcat cu 7 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, după ce a jucat 12 minute. Pivotul a strâns un indice al eficienței de 10.

În fine, Tudor Gheorghe a prins 12 secunde pe parchet, mult prea puțin ca să iasă în evidență.

BC Mureș

Noul antrenor Szaszgaspar Barnabas a început cu Yurii Fraseniuk și Laszlo Polyak ca români titulari. Primul amintit a jucat 25 de minute și a totalizat 10 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, respectiv un indice al eficienței de 14.

În schimb, Laszlo Polyak a putut fi urmărit 28 de minute. Fundașul născut în Ungaria s-a accidentat stupid pe final, când a aterizat cu glezna pe unul dintre led-urile publicitare și nu a mai revenit. Polyak a avut 4 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, cu 6 la eficiență.

Laszlo Lazar a intrat de pe bancă, terminând încleștarea cu 6 puncte și 2 recuperări. Pivotul a jucat peste 23 de minute.

Tânărul Barabasi Csongor a bifat 2 minute, recuperând o minge.

CSM CSU Oradea

Cristian Achim a mizat în formula de start pe Andrei Mandache și Bogdan Țîbîrnă. Fundașul și-a ajutat colegii cu 8 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, în 30 de minute petrecute pe teren.

În schimb, Țîbîrnă s-a remarcat cu 11 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Ieșeanul s-a bucurat de 18 minute de joc. Bogdan a avut un indice al eficienței de 16.

Rareș Pașca a putut fi urmărit aproximativ 16 minute. Bistrițeanul a totalizat 3 puncte și 2 recuperări.

Venit de pe bancă ca înlocuitor al lui Will Franklin, Cătălin Petrișor a înscris un coș de trei puncte, a distribuit 2 pase decisive și a recuperat 2 mingi.

Văzând că semifinala este decisă, tehnicianul Oradiei i-a acordat 4 minute tânărului Bobe Nicolescu. Extrema originară din București nu a punctat.

Dinamo București

Probabil cea mai afectată la capitolul români, Dinamo i-a trimis pe parchet din primul minut pe Vlad Corpodean și Iulian Orbeanu. Șansele ca Orbeanu să evolueze înaintea duelui erau minime, întrucât extrema se confruntase cu o serioasă accidentare. Iulian a avut totuși 6 puncte și 3 recuperări.

Vlad Corpodean contabilizat 26 de minute, perioadă în care a înscris un singur coș, a distribuit două pase decisive și a recuperat două mingi.

Radu Paliciuc a scuturat plasa de la mare distanță în două rânduri. Totodată, brașoveanul a strâns o recuperare și o pasă decisivă, în cele aproape 18 minute de joc.

Observăm, în concluzie, faptul că 17 jucători autohtoni au evoluat în cele două finale ale Final Four-ului Cupei României, ediția 2016.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!