Stiri Cupa României Feminin

F4. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cucereşte prima Cupă a României din istorie

totalbaschet.ro (Sfântu Gheorghe)

totalbaschet.ro (Sfântu Gheorghe)
14.03.2015

Aproximativ 1500 de fani au luat cu asalt Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe pentru a asista la finala Cupei României, ediţia 2014-2015. Ultimul act al competiţiei opune două formaţii pentru care câştigarea titlului ar presupune o premieră, atât CSU Alba Iulia cât şi ACS Sepsi SIC nu au mai triumfat până acum în Cupa României. 

În ceea ce priveşte parcursul celor două formaţii, gazdele au trecut, pe rând, de CSM Târgovişte, BCM Danzio Timişoara şi Univ. VG Arad pentru a ajunge în finală, în timp ce CSU Alba Iulia a dispus de CS Nova Vita Târgu Mureş, CSM Satu Mare şi CST Alexandria.

Sepsi SIC - Părău, Harrison, Jefferey, Marshall, Murphy
CSU Alba Iulia - McFarland, Uiuiu, Kuster, Agunbiade, Pavel

Primele două posesii aparţin gazdelor, însă Uiuiu este cea care dezgheaţă tabela cu o pătrundere. Alba Iulia deschide mult mai bine jocul, iar graţie a două coşuri marcate consecutiv de către Agunbiade, scorul devine 6-2. Părău marchează şi ea, pe contra-atac, iar McFarland punctează de la mare distanţă, scorul fiind 9-4 după 4 minute scurse. Confruntarea se întreupe pentru câteva minute bune deoarece Uiuiu rămâne întinsă pe parchet. Aceasta acuză o accidentare la genunchi. Două minute mai târziu Harrison ridică sala în picioare cu o aruncare de la mare distanţă, iar Sepsi se arpopie la un punct, 9-10. Harrison comite rapid două greşeli personale şi este retrasă pe bancă. După o schemă de joc dusă până la capăt, Larisa Toma ratează o aruncare simplă de sub panou, iar Sepsi trece în avantaj după un contra-atac. Popov solicită time-out la scorul de 10-11. McFarland înscrie o liberă şi egalează pe tabelă, iar faza următoare Alba Iulia comite prima greşeală de echipă, după 9 minute de joc efectiv. Primul sfert se încheie nedecis, 13-13.

Ambele formaţii alternează la conducere în acest început de sfert, Deura marchează un coş de trei puncte, replica venind din partea gazdelor prin Harrison. Scorul în minutul 12, 18-16 pentru gazde. Jucătoarele lui Mikes Zoran întâmpină probleme în a ataca zona 3-2 practicată de adversare, iar tehnicianul bosniac solicită timp de odihnă după un fault în atac a sportivei Părău. În minutul 16 tabela indică avantajul de două puncte al gazdelor, 20-18. În acest moment albaiuliencele au un procentaj extrem de modest la aruncările de 2 puncte, doar 4 din 20 (20%). Price înscrie patru puncte consecutive, stabilind din nou egalitate, la 22. Urmează două coşuri de trei puncte marcate de pivoţii celor două formaţii, Pavel şi Cutaş, sportivele având nevoie de ajutorul panoului ca mingea să poposească în coş. Mikes solicită timp de odihnă cu 83 de secunde rămase din prima repriză, la scorul de 27-25 în favoarea echipei sale. Kuster marchează primele sale puncte printr-un three point play aducându-şi echipa în avantaj, 28-27. Părău închide prima repriză cu un coş de două puncte, iar la cabine scorul este 29-28 pentru gazde. De menţionat că Alba Iulia a încheiat sfertul secund fără fault comis.

Repriza secundă debutează sub semnul echilibrului. După trei minute scurse, Sepsi reuşeşte să se distanţeze la 5 puncte, 35-30. Agunbiade înscrie şapte puncte consecutive şi îşi readuce în joc echipa, scor 35-37. Price înscrie două libere, după una singură înscrisă de Harrison, iar scorul se strânge, 38-37 pentru gazde. Wumi şi Larisa Toma înscriu câte două puncte, iar Alba trece la conducere, 41-40. Harrison comite a 4-a greşeală personală, iar publicul izbucneşte. Părău înscrie două libere şi stabileşte scorul final înainte de actul decisiv, 42-41. De menţionat că echipa gazdă se confruntă cu probleme la nivel de greşeli personale, Harrison cu 4, iar Cutaş cu 3.

Actul final debutează cu o nou egalitate, tabela indicând 4 peste tot după coşul de trei puncte a sportivei Deura. Sepsi pare a se distanţa din nou, după cinci puncte consecutive înscrise de Jefferey. Urmează o serie de ratări de ambele părţi. Scorul în minutul 33 fiind 49-44 pentru gazde. Murpey aduce cea mai mare diferenţă de pe tabelă, 51-44 după două libere. Deura mai arde plasa de la mare distanţă, reducând diferenţa la 4 lungimi. Gruparea din Sfântu Gheorghe mai iroseşte un atac, iar Mikes cere timp de odihnă. Combinaţie foarte bună între McFarland şi Toma finalizată cu un coş de sub panou. Scorul devine 51-49 pentru ACS Sepsi. Gazdele marchează patru libere consecutive, diferenţa ajungând la 6 lungimi. McFarland scutură plasa de la distanţă, iar Sepsi marchează pe contra atac. Jefferey iroseşte o posesie într-un moment cheie, la scorul de 57-52 cu 95 de secunde rămase de disputat. Popov cere timp de odihnă. Pavel înscrie după repunere, însă comite şi greşeală personală. Murphy profită de această oportunitate şi înscrie ambele libere, scor 59-54 cu un minut rămas pe tabelă. Agunbiade comite un fault antisportiv, iar în acel moment se rupe meciul. Scor final 61-54 pentru Sepsi SIC.

Jefferry termină meciul cu 19 puncte, fiind principala marcatoare a gazdelor în timp ce Agunbiade a strâns 13 puncte şi 9 recuperări.

Victore mare pentru ACS Sepsi SIC care îşi trece în cont prima Cupă a României din palmares. Este a doua finală pierdută de CSU Alba Iulia în mai puţin de 6 zile.

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    GRESIT!
    GRESIT! Sf. Gheorghe a mai cucerit Cupa Romaniei in 2008!!!

    cu 9 ani în urmă (14.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    Greşeala greşelii
    In 2008 era vorba de un alt club. Sepsi SIC a cucerit, azi, primul trofeu din istorie!

    cu 9 ani în urmă (14.03.2015) Raspunde
  • FCC ICIM 2 Arad andreas :

    ATENTIE
    Am fost prezent la fata locului in ambele zile si pot sa spun ca atat in semifinala cat si in finala Sepsi a jucat in 6 oameni adica 5 + 1 arbitru!!

    cu 9 ani în urmă (15.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    ATENTIE
    @andreas: asa este cum zici, insă la ambele meciuri adversarele au jucat in 7 oameni, adica 5 + 2 arbitrii, caci fiecare meci a fost arbitrat de 3 arbitrii.

    cu 9 ani în urmă (15.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!