Stiri Cupa României Feminin

F4. Declarații CST BC Alexandria. Anca Șipoș: „Am aruncat mult de afară, dar în afara de Webb nu prea am băgat”

totalbaschet.ro (Sfântu Gheorghe), Eduard Popa

totalbaschet.ro (Sfântu Gheorghe), Eduard Popa
14.03.2015

După înfrângerea la limită, 73-69, a Alexandriei în compania celor de la CSU Alba-Iulia, în semifinala Cupei României la baschet feminin, Călin Voicu, directorul tehnic al celor de la CST BC Alexandria și jucătoarea Anca Sipoș ne-au oferit opinia lor despre acest meci foarte disputat. Aceștia au discutat despre încrâncenarea jucătoarelor, dar și despre lipsa de experiență a brigăzii de arbitraj, care a contat doar cât să ajute suficient echipa din Cetatea Unirii, potrivit directorului tehnic al echipei teleormănene. 

Reporter Totalbaschet: Ce părere aveți despre meciul de azi?

Călin Voicu: „În primul rând felicităm adversarii pentru victorie. Am spus înainte de partidă că va fi un meci dificil. Eu am acordat șanse 50-50 ambelor echipe, ceea ce s-a și văzut pe teren. Chiar dacă diferența a fost de patru puncte, cu 10 secunde înainte de sfârșitul meciului am fi avut șansa să egalăm.

Atât s-a putut astăzi. Vom încerca să jucăm mai bine. Ne gândim la play-off acum. Ambele echipe se cunosc foarte bine și ne vom întâlni în prima fază a playoff-ului.

Aș avea de comentat față de arbitraj. Puțin părtinitor. Alba-Iulia s-a simțit ca acasă, exact ca pe foaia de joc: echipă gazdă, deci echipă gazdă și la arbitraj. Au avut un 5% din partea arbitrilor. Dar felicit echipa gazdă și le urez succes în finală.”

calin voicu

RT: Care faze vi s-au părut părtinitoare?

CV: „Păi în primul rând când ne-am apropiat la două puncte, faultul la Chivu Alina nu a existat și a rezultat în două libere la coș. În ultimele minute cred că au fost două-trei greșeli care au putut să influențeze rezultatul. O pătrundere a lui Rachel Coffey, la care nu s-a dat fault. Un 5% pentru echipa gazdă, dar acuma...”

Doriți să faceți un memoriu, să mergeți mai departe cu aceste constatări?

„Nu, nu, nu. Din moment ce am felicitat echipa din Alba-Iulia, am recunoscut înfrângerea. Însă cred că la nivelul acesta se putea o delegare mai bună. Este doar opinia mea sinceră. Nu am nimic cu arbitrajul din baschet dar cred că pentru un Final Four cele două echipe meritau arbitri mai buni. Și cred că antrenorul de la Alba-Iulia o să aibă aceeași opinie.”

anca sipos

RT: Anca (n.r. Anca Șipoș), ție cum ți s-a părut meciul de azi?

„Eu am fost prinsă mai mult în meci. Nu am dat importanța lucrurilor exterioare: public, arbitri. Am încercat să ne facem noi jocul, dar în multe momente nu ne-a mers. Am aruncat mult de afară, nu prea am băgat, în afară de Webb, ea a aruncat bine. S-a văzut că jucăm într-o sală necunoscută. Noi și când jucăm cu Sfântu (n.r. Sepsi Sic Sfântu Gheorghe) în campionat, avem probleme cu aruncările aici. Până mâine la meci sper să ne fi acomodat deja.

Fetele de la Alba-Iulia sunt o echipă puternică și au fost mai agresive. Asta ne-a pus în dificultate în primul sfert, până am prins încredere în noi și în forțele noastre. Felicitări lor!”

RT: Ai simțit o anume presiune pe echipa din Alba-Iulia?

„Da, a fost o presiune pe ele din partea publicului, care era de partea noastră. Poate s-au și relaxat prea devreme pe final de meci, că au condus chiar și cu 13 puncte… De asemenea, mai aveau și presiunea rezultatului pentru că noi am mai avut și meci în campionat cu ele decis în ultimele secunde.  Presiunea era mult mai mare de partea lor, deși poate nu s-a văzut, pentru că pentru noi este o performanță și faptul că suntem aici. Vom încerca să facem un meci frumos în finala mică.”

CST BC Alexandria va disputa mâine finala mică a Cupei României la baschet feminin, în compania celor de la ICIM Arad, care au pierdut vineri cealaltă semifinală, scor 80-70 după prelungiri cu Sepsi Sfântu Gheorghe. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii