Stiri

F4 EuroChallenge - Energia Târgu Jiu a cedat semifinala cu Trabzonspor Medical Park

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.04.2015

FIBA EuroChallenge

Final Four / Semifinale

63-83

Hayri Gur Spor Salonu

Trabzon, Turcia

  Statistică  

Formația CS Energia Târgu Jiu a fost învinsă în Turcia la Trabzon de echipa locală Trabzonspor Medical Park în semifinala Final Four-ului FIBA EuroChallenge la 20 de puncte diferență, scor final 63-83. De cealaltă parte, în prima semifinală, francezii de la JSF Nanterre au trecut de germanii de la Fraport Skyliners.

Băieții pregătiți de Antonis Constantinides au avut un start fulminant în compania celor de la Trabzon, reușind să inaugureze confruntarea cu un run de 8-0. Până la jumătatea sfertului de debut scorul a devenit 13-6, iar în final primele 10 minute de joc s-au terminat cu un ecart de 5 puncte al gorjenilor, scor 22-17. Mai mult de atât, sportivii din Târgu Jiu au continuat forcing-ul și în debutul actului secund, ducând scorul la 27-20. Din acel moment a urmat o cădere în gol a echipei noastre, care s-a văzut egalată la 31 cu 3 minute înainte de pauză, iar după alte câteva secunde, Trabzonspor a reușit să treacă pentru prima dată la conducere, scor 32-31. Degringolada din jocul trupei lui Constantinides a continuat, iar până la finalul primei reprize, turcii au mai marcat alte 7 puncte, fără ca românii să riposteze, 39-31 pentru TMP. 

După reluarea jocului, Energia și Trabzonspor au oferit un duel echilbirat, dar fără ca Watson, Mack și compania să revină periculos în spatele trupei lui Nenad Markovic. Cu un parțial de 19-18 în sfertul 3, Trabzonspor Medical Park pornea în secvența decisivă cu un avantaj liniștitor, 11 puncte, scor 58-49. Din păcate pentru Energia și toți fanii baschetului din România, ultimele 10 minute de joc au fost fără istoric. Gazdele din Hayri Gur Spor Salonu și-au adjudecat ultima parte a întâlnirii cu un parțial de 25-14, scor care a dus diferența turcilor la 20 de puncte. Astfel, Trabzonspor Medica Park și-a asigurat prezența în Final Four-ul FIBA EuroChallenge, după 83-63 cu Energia Târgu Jiu. 

Fără doar și poate, diferența majoră dintre cele două combatante s-a făcut la două capitole statistice: recuperări și puncte marcate pe contraatac. Din punct de vedere al mingilor prinse la panou, trupa lui Nenad Markovic a terminat cu nu mai puțin de 42 de recuperări (15 ofensive, 27 defensive), în timp ce băieții de sub bagheta lui Antonis Constantinides au recuperat doar 19 mingi (3 ofensive, 16 defensive). De asemenea, Trabzon a marcat nu mai puțin de 17 puncte pe contraatac, în timp ce Energia doar 4. 

Punctele Energiei în acest duel au fost marcate de Giordan Watson 15, Lamont Mack 14, Nemanja Milosevic 11 (5 recuperări), Porter Troupe 7, Tal Karpelesz 7, Andreas Glyniadakis 5, Baris Aktas 2 și Louis Darby 2. De cealaltă parte, punctele victoriei celor de la Trabzonspor au fost marcate de Dwight Hardy 26 (6 recuperări), Sean Marshall 15, Andrija Stipanovic 12 (7 recuperări), Novica Velickovic 10 (8 recuperări), Dermarquis Bost 10 (6 recuperări), Kaloyan Ivanov 6 (9 recuperări), Hasan Seckin 2, respectiv Can Altintig 2. 

Cu toate că au fost învinși în această seară, aventura baschetbaliștilor de la Energia în Europa încă nu s-a încheiat. Duminică, 26 aprilie, de la ora 16:30, oltenii vor da piept cu germanii de la Fraport Skyliners în finala mică a EuroChallenge. Apoi, de la ora 19:00, arena din Trabzon va găzdui finala dintre Trabzonspor Medical Park și JSF Nanterre. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Ion22 :

    .
    Asta e, un rezultat previzibil. Trabzon e o echipa mai buna si in plus au jucat si acasa. Felicitari gorjenilor ca au ajuns pina aici si bafta duminica! Germanii sunt de alt nivel decit turcii, daca baietii se auto-depasesc putem obtine o victorie.

    cu 8 ani în urmă (25.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!