Stiri

F4. Euroligă - Fenerbahce se califică în marea finală

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2018

Fenerbahce este prima finalistă în cadrul Final Four-ului Euroligii 2018 de la Belgrad. Formația turcă a condus în permanență ostilitățile în semifinala cu Zalgiris Kaunas, echipă care nu a mai putut furniza o nouă surpriză și trebuie să se mulțumească cu prezența la turneul final al Euroligii.

Fenerbahce a început mai bine partida și a luat rapid avans, 7-1. Zalgiris a intrat în joc cu adevărat în a doua jumătatea a actului inaugural, când  a reușit să marcheze mai mult. Datome și-a dus dus echipa la două posesii lungi după un coș de 3 puncte. Jankunas a redus din deficit de la libere, ca mai apoi, ultimul coș al sfertului să fie marcat de Brad Wanamaker, iar Fenerbahce era în față după primle 10 minute de joc, scor 19-13. Luigi Datome a fost peste tot în sfertul secund, atât în atac cât și în apărare, iar Zalgiris nu a găsit răspuns. Jan Vesely cu două slam dunk-uri a mărit avantajul turcilor, 32-21. Cu un joc previzibil pe fază ofensivă, Zalgiris nu avea cum să reducă din deficit prea mult. Totuși finalul primei reprize le-a aparținut băieților lui Sarunas Jasikevicius. White și Davies au aliemtat un parțial al lituanienilor și diferența la pauză era de doar 6 puncte în favoare lui Fenerbahce, scor 39-33.

Zalgiris a marcat primul coș al secvenței secunde după o pătrundere a lui Pangos. Fenerbahce a răspuns cu două reușite la rând de la Melli și Sloukas, iar turcii mențineau controlul pe tabela de marcaj. Campioana Europei și-a continuat jocul bun la intercepție, lucru care a facilitat o nouă desprindere, 48-37, la jumătatea sfertului trei. Lituanienii nu au depus armele și după ce au marcat primul coș de la distanță în meci au reușit un run de 11-2 prin care veneau la doar două puncte în spatele adversarilor, 50-48. Bobby Dixon a luat jocul pe cont propriu în final de sfert și a marcat două coșuri. Diferența între cele două formații rămânea însă mică înainte actului decisiv, scor 54-50. Fenerbahce a început sfertul patru ca o adevărată campioană și s-a dus din nou la 10 puncte avantaj. Zalgiris a mai redus din deficit dar nu a reușit să vină la mai puțin de 6 puncte, diferență care se păstra pe tabelă și cu 2 minute și jumătate rămase până la final, 68-62 pentru Fenerbahce. Pe final de meci Zalgiris a pierdut două posesii importante și Fener a știut cum să închidă meciul. Rezultat final 76-67 pentru Fenerbahce Istanbul.

Bobby Dixon a fost cel mai bun marcator al partidei cu 19 puncte în mai puțin de 12 minute petrecute pe parchet. Luigi Datome a încheiat meciul cu 16 puncte, 3 capace și 2 recuperări. Kostas Sloukas a contribuit la rândul său cu 14 puncte, 3 pase decisive și o recuperare.

Kevin Pangos a fost cel mai bun jucător al lui Zalgiris cu 16 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Brandon Davies a înregistrat un double-double, 12 puncte și 11 recuperări, iar Aaron White a contabilizat 10 puncte și 6 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    Imi place sa urmaresc aceasta echipa pentru ca ai ce vedea: efortul colectiv constant in aparare, cu jucatori valorosi dar fara "vedete", alternanta (dupa necesitatile momentului) a doua partituri principale de atac: una cu joc colectiv total (in care poate ajunge la finalizare oricine) si alta cu joc colectiv a 4 jucatori + Bobby Dixon (sau cum il cheama in ultima vreme) care, daca prinde o zi buna (si ieri a prins) poate rezolva meciul venind de pe banca.

    Zalgiris a fost probabil surpriza placuta a acestui sezon de Euroliga. Are jucatori care arunca foarte bine... daca ii lasi.

    Probabil CSKA va castiga in finala mica.

    cu 5 ani în urmă (19.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!