Stiri

F4. Euroligă - Fenerbahce va juca cu trofeul pe masă pentru al doilea sezon consecutiv

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2017

Fenerbahce Istanbul este a doua finalistă a Final Four-ului Euroligii găzduir de Sinan Erden Dome. Formația turcă a trecut în semifinale de un Real Madrid care a stat doar în inspirația lui Llull și aruncările de la distanță ale lui Jaycee Carroll. Fenerbahce a condus din prima până în ultima secundă și va juca finala Euroligii pentru al doilea sezon cosnecutiv.

Elevii lui Zeljko Obradovic au luat rapid avans. Cu trei coșuri de la distanță și alte două alley-oop-uri, turcii au îmbinat eficiența cu spectacolul. Sergio Lull și Gustavo Ayon au fost singurii marcatori ai Realului în primul sfert, iar Fenerbahce cu 21-13. Realul stârns scorul pe tabelă după jumătatea actului secund grație lui Sergio Llull. Turcii aveau însă să-și refacă avantajul format din două cifre până la pauză, 44-34. Formația lui Pablo Laso a rămas apatică în ofensivă și doar tresăririle lui Llull și Carroll i-au ținut în viață. În sfertul patru turcii au rămas în controlul jocului și au păstrat un avantaj important. Realul a fragmentat jocul pe final și a încercat o revenire spectaculoasă. Fenerbahce nu s-a pierdut cu firea și a câștigat cu scorul de 84-75.

Ekpe Udoh a fost MVP-ul partidei cu 18 puncte, 12 recuperări și 8 pase decisive. Bogdan Bogdanovic a terminat cu 14 puncte și 6 recuperări, în timp ce Vesely și Kalinic au adăugat fiecare câte 12 puncte.

Sergio Llull a fost principalul artizan de la Real cu 28 de puncte și 8 pase decisive. Jaycee Carroll s-a remarcat cu 21 de puncte.

În marea finală, Fenerbahce se va duela cu Olympiacos pentru trofeul Euroligii.

foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!