Stiri

F4. Euroligă - Real Madrid învinge pe CSKA și avansează în finală

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2018

Real Madrid este a doua finalistă în Euroliga masculină de baschet după ce a reușit să învins pe CSKA Moscova cu scorul de 92-83 în cea de-a doua semifinală. În ultimul act, „Los Blancos” vor da piept cu Fenerbahce, învingătoarea din prima semifinală.

Echipele de start

CSKA: Rodriguez, Higgins, Kurbanov, Antonov, Hunter
Real: Campazzo, Doncic, Taylor, Reyes, Ayon

Cory Higgins a deschis balul cu un coș de 3 puncte. Primele puncte pentru Real au venit de la linia de libere pe mână lui Gustavo Ayon. Rușii au mers din 3 în 3 în startul partidei și s-a dus la 9-4. Higgins a mai marcat o dată prin slam dunk. Luka Doncic și-a făcut simțită prezența pentru prima dată și a înscris o triplă. Jocul a continuat cu CSKA la conducere, dar diferența nu a crescut la mai mult de două posesii. Rușii s-au desprins în finalul primului act și tripla lui Will Clyburn pe buzzer beater oferea acestor un avantaj de 10 puncte, 30-20. Realul a deschis extraordinar sfertul doi, cu un run de 8-0 și Dimitris Itoudis era forțat să ceară time-out.  Madrilenii au trecut pentru prima dată la conducere după o triplă a lui Sergio Llull, 34-32. Meciul s-a mai calmat și cele două echipe au mers umăr la umăr. Cele două echipe s-au succedat la conducere pe final de repriză, iar Real Madrid avea să intre cu avnataj minim la cabine, scor 47-46.

CSKA a început mai bine secvența secundă și a trecut din nou la conducere, 51-47. Realul a răspuns prompt și cele mai bune ofensive din actualul sezon al Euroligii păreau inseparabile. Rușii nu au găsit drumul spre coș mai bine de 3 minute, lucru care i-a permis Realului să ia un mic avans, 57-51. Neinspirația în atac a rușilor plus încă o triplă a ibericilor au făcut ca echilibrul să rupă pentru prima dată după primul sfert, de această dată în favoarea lui Real Madrid. Kyle Hines și-a ținut echipa în joc pe final de sfert trei dar Real Madrid era în avantaj după 30 de minute de joc, 63-56. Trupa lui Itdoudis a început tare actul decisiv și marca 5 puncte în primul minut. Replica a venit de Sergio Llull cu 4 puncte la rând pentru Real. Spaniolii au continuat seria bună și s-a desprins la 12 puncte, 73-61. Kurbanov și Hines aduceau din nou speranța în tabăra rusă cu 5 puncte înscrise la rând. CSKA a revenit la o posesie, 76-73. Sergio Llull i-a pedesit rapid cu o triplă și Realul era din nou în control. Elevii lui Pablo Laso au profitat de faptul că rușii au încercat să acțiunile în relația 1 la 1 și Real Madrid avea 10 puncte cu mai puțin de 2 minute de joc. Diferența a fost suficienta pentru a asigura victoria ibericilor, chiar dacă CSKA a încercat să revină cu aruncări de la distanță. După 40 de minute de joc, Real Madrid s-a impus cu scorul de 92-83  în fața lui CSKA Moscova.

Remarcații partidei:

Real: Luka Doncic - 16 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive; Sergio Llull - 16 puncte, 5 pase decisive; Gustavo Ayon - 12 puncte, 11 recuperări; Trey Thompkins - 12 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă.

CSKA: Nando De Colo - 20 de puncte, o recuperare, o pasă decisivă; Kyle Hines - 16 puncte, 9 recuperări; Will Clyburn - 16 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive; Cory Higgins - 15 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări.

3 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Joc de echipa sau nu
    Poate vor ajunge si altii la concluzia ca lotul mai valoros nu iti castiga meciurile importante numai prin faptul ca se prezinta pe teren.
    La CSKA in afara de Rodrigues (6 pase decisive din totalul de 14 al echipei) nu am avut nicio clipa senzatia ca joaca in echipa ci fiecare pentru el.
    Inca incerc sa-mi explic cum a ajuns sa joace cel mai mult Will Clyburn, 2/12 de doua puncte, cu patrunderi fortate si fara orizont (si aici imi aminteste de cineva din apropiere...)
    Apoi ar trebui sa ma linistesc, se intampla si la case mai mari. Echipa rusa are si aruncatori de la distanta redutabili dar de ce sa facem scheme ca sa-i ajute? Ultimele triple ale lui de Colo au fost exclusiv pe mingi facute de el, cum a putut.

    Pe de alta parte Realul m-a surprins placut pentru ca in cele cateva meciuri pe care le-am vazut in timpul sezonului regulat aratau un Doncic (caruia nimeni nu ii contesta absolut deloc valoarea) cu tendinta de "vedeta" si joc de echipa nu prea convingator. Azi au facut toti un efort colectiv frumos. Bine, cui nu ii ridica moralul o revenire bazata pe 3 cosuri consecutive de 3...

    Totusi cred ca echipa lui Obradovic va castiga finala si ii va fi mai usor decat daca ar fi jucat cu CSKA.

    cu 5 ani în urmă (19.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    doncic
    mi se pare lent si previzibil. in nba o sa dea de pamant cu el adversarii lui. in primul an cel putin. trebuie sa joace mult mai bine si sa aiba o prezenta fizica mult mai buna peste ocean. dar are ce sa invete acolo, sunt convins ca va fi un jucator mare.

    iar llull joaca superb avand in vedere ca a revenit dupa o accidentare grava si varsta lui.

    cu 5 ani în urmă (19.05.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      esti haios!

      cu 5 ani în urmă (20.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!