Stiri

F4. Euroligă - Real Madrid este noua campioană în competiția de top a Europei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.05.2018

Real Madrid a câștigat Euroliga masculină - ediția 2017/2018. Echipa lui Pablo Laso a trecut în finală de Fenerbahce, echipa care încerca să-și apere titlul cucerit în sezonul trecut, cu scorul de 85-80.

Fenerbahce a început mai bine partida și Duverioglu și Kalinic marcau primele 11 puncte pentru turci, în timp ce 6 puncte pentru Real Madrid au venit pe mână lui Luka Doncic. A urmat o perioadă în care nu s-a marcat foarte mult, ca spre final de sfert Realul să semneze trei triple consecutive cu care se instala la conducere și câștiga actul inaugural cu scorul 21-17. Madrilenii au rămas la conducere în mare parte și în sfertul secund. Sloukas a egalat ostilitățile pe final de repriză și tot el avea să-și ducă echipa în față printr-un ultim coș de la distanță. Fenerbahce intra la cabine cu un avnataj de o posesie, 40-38.

Real Madrid a început repriza secundă cu un parțial de 7-0 și s-a instalat din nou la conducere. Madrilenii nu au mai cedat avantajul, iar în final de sfert Tavares și Causeur duceau diferența la 8 puncte. În sfertul patru Realul a făcut multe vizite la linia de fault, dar a reușit să-și mărească avantajul la unul format din două cifre. Nicolo Melli și-a păstrat echipa în viață. Înaintea ultimului minut Real Madrid 9 puncte avantaj, 80-71. Au urmat 4 puncte la rând pentru Fener de la linia de libere. Bobby Dixon arunca meciul în aer după o triplă care ducea scorul la 81-78 pentru spanioli. Causeur a ratat două libere, dar a fost salvat de Trey Thompkins cel care a marcat după recuperare ofensivă. Melli a mai marcat o dată, dar Cuaseur închidea jocul tot de la libere. Scor final 85-80 pentru Real Madrid.

Fabien Cuaseur a fost cel mai bun marcator de la echipa învingătoare cu 17 puncte plus 2 recuperări și 2 pase decisive. Luka Doncic a terminat cu 15 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Trey Thompkins a contribuit cu 10 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

Nicolo Melli a fost de departe cel mai bun jucător al lui Fener cu 28 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Brad Wanamaker a totalizat 14 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, iar niciun alt coleg de al său nu a reușit să depășeasca borna de 10 puncte marcate.

foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!