Stiri Cupa României Masculin

F4. Leo de Maio: "Nu a fost un meci întocmai grozav, dar nu mai contează atunci când joci cu inima"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.04.2015

În urmă cu trei ediţii de campionat, pe când tehnician era Predrag Badnjarevic, BC Timişoara a evoluat în EuroChallenge

BC Timişoara şi-a trecut în cont a doua Cupa a României după succesul înregistrat la Piteşti. Elevii lui Dragan Petricevic s-au impus cu scorul de 79-73 în faţa BC Mureş Târgu Mureş, la capătul unui meci în care s-a văzut conduşi şi la o diferenţă de 17 puncte. Pentru a cuceri trofeul, bănăţenii au eliminat echipe precum "U" BT Cluj-Napoca, CSU Asesoft Ploieşti şi BCM "U" Piteşti.

La finalul confruntării Leo de Maio a oferit un interviu site-ului nostru în care a vorbit despre finala adjudecată, despre EuroChallenge cât şi despre seria cu Asesoft. Oficialul bănăţean a recunoscut că echipa sa nu a făcut un meci grozav, însă a subliniat că a evoluat cu inima.

Simt o mare bucurie ca rod al muncii şi al eforturilor depuse de câţiva ani de zile. Am mai jucat finale, am mai pierdut finale, chiar şi acum trei ani la Bucureşti, iar acest trofeu indică că Timişoara se află pe un drum foarte bun. Sper să o ducem tot aşa, sper să urmeze şi campionatul după cele două Cupe ale României. Acest rezultat este meritul exclusiv al echipei, al jucătorilor, al antrenorilor şi mă bucur nespus şi doresc să le mulţumesc pe această cale. Tuturor. Noi ceilalţi trebuie să asigurăm toate celelalte lucruri administrative pentru ca întreg staff-ul, jucătorii să aibe ceea ce le trebuie, inclusiv determinarea din această seară. A fost nu întocmai grozav, dar nu mai contează atunci când joci cu inima nu poţi să realizezi decât bucurii.

Referitor la participarea într-o cupă europeană, Leo de Maio spune că o echipă nu este îndeplinită decât atunci când evoluează pe plan internaţional.

Suntem pregătiţi să jucăm în EuroChallenge. În fiecare an ne dorim să evoluăm în această competiţie, chiar dacă nu putem de fiecare dată noi ne dorim. Nu eşti împlinit, în orice sport, dacă nu joci şi competiţii europene. Dorim să jucăm în EuroChallenge, să dobândim cât mai multă experienţă să ne luptăm cu echipe mari, cu cluburi cu tradiţie şi să învăţăm cât mai multe din acele jocuri. Timişoara merită participarea în EuroChallenge.

Întrebat despre seria cu Asesoft, acesta a declarat că gruparea campioana en-titre este o altă echipă atunci când evoluează în playoff.

Ne aşteaptă o serie cu Asesoft extrem de dificilă. Totuşi e cam devreme să vorbim de acest duel, o zi ne vom bucura, iar abia apoi voi începe să ne concentrăm pentru duelul cu campioana en-titre. Ne aşteaptă meciuri grele, suntem convinşi. Toată lumea vorbeşte de un Asesoft slăbit, însă nu trebuie să uităm că este o echipă bună care gestionează excelent situaţii grele, iar când înepe playoff-ul pentru ei începe un alt campionat pe care, de fiecare dată, îl câştigă. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii