Stiri Cupa României Masculin

F4. Prima repriză de prelungire în finala Cupei României, din 2000 până în prezent

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.04.2015

Deznodământul finalei Cupei României, ediția 2014/2015, a avut nevoie de o repriză de prelungire, pentru prima dată din 2000 până prezent. BC Timișoara a învins pe BC Mureș după 45 de minute efective și a recucerit Cupa României după 5 ani de așteptare.

BC Mureș nu a putut gestiona un avantaj de 17 puncte și astfel bănățenii au reușit să trimită partida în overtime. Cea mai diferență se înregistra fix după 25 de minute de joc. Totuși, mureșenii au fost în avantaj până în ultimul minut când timișorenii au egalat la 60, pentru prima dată de începutul jocului. În prelungiri s-a ajuns după ce fiecare echipa a mai marcat câte un coș de 2 puncte iar Filip Adamovic a ratat buzzer-beater-ul care putea decide totul după 40 de minute. De menționat este faptul că Vaidotas Peciukas a avut două aruncari deschise pe finalul sfertului  4 cu care putea să decidă finala. În prelungiri, Popescu și compania au fost mai pragmatici și astfel s-au impus cu 78-73.

Din cunoștințiile noastre, nicio finală nu a avut nevoie de o repriză suplimentară din anul 2000 și până în prezent. Arhiva Total Baschet în materie de Cupa României datează din sezonul 2006/2007 iar de atunci cu siguranță niciuna dintre finale nu a avut nevoie de prelungiri. Cea mai strânsă finală, exceptând-o pe cea de anul acesta, a fost chiar cea din ediția 2013/2014, când Energia Târgu-Jiu a trecut de CSM Oradea cu scorul de 58-55.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!