Stiri Cupa României Masculin

F8. Cristian Achim: „Aș fi dat victoria din această seară pe înfrângerea din campionat”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.02.2017

CSM CSU Oradea este ultima semifinalistă a Cupei României și va întâlni în penultimul act de la Sibiu pe BC Mureș Târgu Mureș în reeditarea finalei de anul trecut din LNBM. Bihorenii au trecut în sferturile de finală ale Final 8-ului de BC SCM Timișoara la 20 de puncte diferență, scor final 92-72

Având în vedere diferența de scor și lejeritatea prin care Oradea a trecut de Timișoara, Cristian Achim, tehnicianul roș-albaștrilor nu a vorbit foarte mult despre jocul în sine cu trupa lui Costescu, fiind punctate astfel aspecte precum ritmul alert al meciurilor pe care le dispută echipa sa, respectiv faptul că turneul final al Cupei României este o competiție imprevizibilă, iar cel mai important lucru în acest moment este ca elevii săi să nu se relaxeze înaintea semifinalei de mâine seară. 

„Aș fi dat victoria din această seară pe înfrângerea din campionat. Am sperat foarte mult că de data asta ne vom impune noi, sunt două echipe relativ egale valoric. Mă bucur foarte tare că azi am făcut un joc bun și că am trecut în semifinale, dar noi în general ne propunem obiective mai mari, nu aș face o mare laudă din câștigarea primului meci. Trebuie să rămânem concentrați pentru meciul de mâine. 

Este ceva horror din punctul de vedere al ritmului de meciuri pe care le avem, dar pe de altă parte să participi în Champions League și acum în fazele eliminatorii, sincer este fabulos. Chiar dacă avem parte de foarte multe probleme, care sunt absolut normale, consider că, se încerci să te bați la cel mai înalt nivel cu echipe din Europa este un lucru benefic și pentru mine și pentru jucători, echipă, chiar și pentru oraș. Gândiți-vă că numele orașului nostru a fost rostit în mai multe rânduri decât în oricare altă situație. Mă bucur că am ajuns aici, chiar dacă, mă repet, creează niște probleme enorme și nimeni nu s-a întâlnit cu asemenea situații, însă, cu toate acestea, ne dorim să le facem față și nici nu am vrut să renunțăm la vreo competiție, mai exact să nu ne intereseze cupa sau campionatul. Încercăm să mergem pe trei fronturi, atâta tot că este cumplit de greu, sincer uneori nici nu știu în ce oraș mă aflu. 

În aceste meciuri de cupă niciun joc nu seamănă cu altul, s-au văzut sute de situații, nu are niciun fel de relevanță cine a jucat bine sau cine a jucat rău pentru că la astfel de meciuri în zile consecutive este o situație cu totul și cu totul specială. Este una neîntâlnită, iar din toate experiențele avute, de la juniori plecând, sunt niște rezultate și evoluții inpredictibile. Sigur că ne dorim să câștigăm, nu ne putem dori altceva, însă s-ar putea să avem parte de un meci complet diferit mâine. 

Asta e lupta pe care va trebui să o dăm astă seară și mâine, și anume să încercăm să rămânem motivați, să nu cumva să intervină o relaxare. Acesta este principalul aspect de care ne vom îngriji și să sperăm că și vom avea succes din acest punct de vedere”, a punctat tehnicianul Oradiei la finalul meciului câștigat cu BC Timișoara. 

CSM CSU Oradea a trecut de BC Timișoara în sferturile Cupei României, asta după ce în urmă cu două săptămâni a pierdut în Banat, în Liga Națională, la capătul unei reprize de prelungiri, scor final 85-84. 

Singura reprezentată a României rămasă în competițiile europene speră să bifeze cel puțin o nouă finală de cupă, însă înainte de asta se vede nevoită să se dueleze mâine cu vicecampioana României, BC Mureș Târgu Mureș. Confruntarea dintre cele două echipe va debuta la ora 20:30, fiind transmisă în direct de postul DigiSport 4. Câștigătoarea acestui duel se va întâlni în finală cu U-BT Cluj sau Steaua CSM EximBank. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu @totalbaschet.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csv :

    Nu inteleg,
    de ar fi schimbat victoria asta cu cea din campionat?
    In campionat nu e nimic pierdut, acum in dorinta lui ar fi fost acasa.

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Cupa
    Din declarația lui Achim, deduc ca nu îl interesează cupa. Ar fi vrut mai degrabă sa fie acasă. Ciudata declarație.

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Categoric cupa e un obiectiv secundar, prioritățile sunt campionatul si Europa.

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    lauda-ma gura...
    Se pare ca domnul antrenor nu numai ca "nu mai stie uneori in ce oras se afla" , dar are momente cant nu mai duce rationamentul pana la capat! Cine poate sa inteleaga afirmatia din interviu referitoare la "preferinta privind victoria" contra Timisoarei, il rog sa ne explice... Asta deoarece in baza victorie "nedorite" de ieri, Oradea joaca azi cu Muresul si continua lupta pentru Cupa! Sa fi vrut Achim sa socheze prin declaratia lui si atat? Poate asta e tactica din afara terenului, dar nu intelegem cui i se adreseaza si ce castiga Echipa, sau ce castiga Oradea? Se va rosti mai des numele orasului nostru in urma acestei declaratii ciudate, sau vor veni inspre echipa noi sponsori, sau vor "creste potul" actualii sponsori, sau ce...?

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      A vrut sa spuna ca daca l-ar fi intrebat cineva inainte de meciul de la Timisoara atunci ar fi ales o victorie in Cupa si o infrangere in campionat, nu invers. Daca spunea ca ar fi dat aceasta victorie pe o victorie in campionat, era altceva. A fost o exprimare mai confuza dar aici trebuie sa iei in considerare ca era imediat dupa meci si e posibil ca si transcrierea sa difera (pe site-ul clubului nu apare).

      cu 7 ani în urmă (16.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!