Stiri Cupa României Feminin

F8 F. BC Sirius Târgu Mureș se califică în semifinalele Cupei României

Silviu Isailă

Silviu Isailă
09.02.2017

BC Sirius Târgu Mureș este cea de-a patra semifinalistă din Cupa României, după ce a trecut de CSBT Alexandria cu scorul de 80-66. Pe sferturi, scorul a fost 16-24, 16-19, 22-13 și 26-10.

Confruntarea dintre BC Sirius și CSBT Alexandria a început sub semnul echilibrului, cele două echipe aflându-se la egalitate după primele trei minute de joc, scor 6-6. Echilibrul s-a menținut până în ultimele minute ale primului act, atunci când echipa din Alexandria s-a distanțat la șase puncte, câștigând sfertul, scor 16-24.

Shanita Arnold, Carla Bartee și Mihaela Mihai au marcate câte o aruncare de la mare distanță, ducând scorul la 16-33. Echipa din Târgu Mureș a redus din handicap, scor 23-34, lucru care l-a făcut pe antrenorul Mădălin Piperea să ceară timp de odihnă. CSBT Alexandria și-a menținut avantajul până la finalul actului secund, scorul pauzei fiind 32-43.

După patru minute de joc din penultimul act, echipa din Târgu Mureș a venit la șase puncte în spatele adversarului, scor 43-49. Replica celor de la Alexandria a venit repede, distanțându-se din nou pe tabela de marcaj, scor 43-54. Echipa antrenată de Steff Zakarias a reușit vină la o singură posesie în spatele adversarului, scorul înaintea ultimelor zece minute de joc fiind 54-56.  

Actul decisiv a început cum nu se putea mai bine pentru BC Sirius, Laudermill aducându-și echipa în avantaj grație unui coș de la mare distanță. Robinson și Kata Meszaros au majorat avantajul mureșencelor la șapte puncte, scor 63-56, cu aproximativ opt minute rămase din meci, moment în care Mădălin Piperea cere timp de odihnă. Susținută de întreg publicul prezent în Sala Sporturilor Szabo Kati, echipa din Mureș a gestionat bine finalul de meci și astfel s-a impus cu scorul de 80-66.

Principala marcatoare din tabăra mureșencelor a fost Angel Robinson cu 25 de puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții, fiind urmată de Lauren Gregory și Cherise Daniel, ambele cu câte 18 puncte înscrise.

Carla Bartee s-a remarcat în special pentru Alexandria, adunând 17 puncte, 12 recuperări, 2 intercepții și un capac. Shanita Arnold a avut 16 puncte, în timp ce Satorria Rule a marcat 15 puncte.

*Foto: Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!