Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Biljana Pesovic, înger și demon pentru Olimpia CSU Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.02.2017

Foto: Gyurko Henning Balazs

Olimpia CSU Brașov a fost foarte aproape de a cuceri ediția 2017 a Cupei României. Fetele pregătite de Dan Calancea au trecut de Phoenix Galați și ACS Sirius Târgu Mureș în primele două meciuri din Final Eight, însă au cedat în finala disputată cu CSM Târgoviște, scor 63-64.

Biljana Pesovic a fost una dintre jucătoarele de bază ale formației de la poalele Tâmpei în cele cinci meciuri desfășurate de Olimpia CSU în Cupa României. Extrema în vârstă de 33 de ani a contribuit decisiv la victoria din sferturile de finală, 71-64 cu Phoenix Galați izbutind 25 de puncte cu un procentaj de 69% la aruncările din acțiune și 23 de unități la eficiență. A urmat semifinala cu Sirius Târgu Mureș unde cea poreclită „Peso” a fost din nou la înălțime. Ea a totalizat 14 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru 18 unități la eficiență. 

Oboseala acumulată în primele două zile s-a resimțit în finala desfășurată sâmbătă la Sfântu Gheorghe. Pesovic a terminat jocul cu un procentaj de doar 25% la aruncările din acțiune (6/24) ce s-a concretizat în 17 puncte marcate și 6 unități la eficiență. Sportiva a mai adăugat 5 recuperări și 5 pase decisive.

Pesovic și-a asumat o mare parte din atacurile avute de echipa sa în ultimele 11 minute ale partidei, timp în care a înregistrat 0/7 din interiorul semicercului, 0/2 de la mare distanță respectiv 2/2 de la linia de libere. Deși nu s-a aflat „în mână”, Dan Calancea i-a acordat credit total în ultima fază a jocului. Tehnicianul a desenat o schemă de joc pentru sportiva sa, aceasta forțând o aruncare de două puncte, cu presiunea a două adversare, ce nu a intrat. 

S-a încheiat 64-63 pentru Târgoviște, iar Olimpia CSU a egalat performanța de anul trecut obținând locul secund în Cupa României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!