Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Călin Voicu: „Formatul cu 8 echipe este mai interesant, dar și mai obositor”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.02.2018

Echipa din Alexandria întâlnește astăzi pe FCC ICIM Arad în sferturile Cupei României. Cele două formații și-au împărțit victoriile în campionat. Managerul de la ACSBT, Călin Voicu, a prefațat acest turneu pentru site-ul nostru.

„Jocul cu Aradul este deschis oricărui rezultat. Încercăm să jucăm un baschet pentru a arăta că ne ridicăm la nivelul competiției. Diferența în favoarea echipei noastre o poate face jocul colectiv. Obiectivul nostru este să jucăm cât mai multe meciuri, dacă se poate chiar toate 3. Cupa României este o competiție imprevizibilă, deschisă oricărui rezultat”, ne-a declarat Călin Voicu.

În Cupa României se folosește regula cu două românce în teren pe toată durata partidei.

„Cred că regula cu două jucătoare românce pe teren ar trebui aplicată și la LNBF, mai ales că au rămas doar 9 echipe și fiecare au probleme financiare sau de organizare. Aici mă refer și la problemele care au existat cu vizele sau cu obținerea permiselor de ședere. Din punctul meu de vedere, cred că e momentul să se dea mai mult credit jucătoarelor românce și, mai ales, să se dezvolte sectorul de baschet juvenil! Ar ajuta foarte mult și lotul național dacă s-ar extinde și la LNBF această regulă, specifică Cupei României”.

De anul trecut s-a trecut la formatul cu 8 echipe la turneul final, după ce în edițiile precedente s-a jucat Final 4.

„Formatul cu 8 echipe este mai interesant, dar și mai obositor, fiind mai multe jocuri într-un timp scurt. Cupa este o competiție în care contează doar locul 1, locurile 2 sau 3 nereprezentând altceva decât o participare meritorie, învingătorul luând totul. Favorita este, clar, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe! Însă pot apărea surprize. Nu mai departe de anul trecut câștigătoare fiind o echipă cu o cota mai mică la obținerea trofeului. Nici CSM Satu Mare nu trebuie neglijată, mai ales că dispune de un lot foarte valoros”, a adăugat Călin Voicu.

ACSBT Alexandria întâlnește astăzi pe FCC ICIM Arad. A treia partidă de la turneul final este programată de la ora 17:15. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii