Stiri Cupa României Feminin

F8 F. CSM Satu Mare completează semifinalele

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.02.2018

CSM Satu Mare este a patra semifinalistă în această ediție a Cupei României. Sătmărencele au trecut cu 69-59 de CSU Alba Iulia în ultimul sfert de finală.

 Scorul pe sferturi a fost: 20-20, 21-13, 18-14 și 10-12. Meciul a fost echilibrat în prima parte, după care sătmărencele s-au distanțat la un maxim de 17 puncte. CSU a redus ecartul până la șapte puncte spre final, dar a avut foarte multe ratări din apropierea inelului și nu a putut să se apropie mai mult. Alb-roșiile au avut la dispoziție o rotație mai mare, în timp ce alb-albastrele au avut doar șase senioare.

CSM Satu Mare a început partida cu Green, Lazăr, Harrison, Mandache și Baltic, iar CSU Alba Iulia le-a avut în formula de start pe January, Morrissette, Fodor, Fleming și Crăciun. Pivoții au marcat primele două puncte de fiecare parte. În primele minute apărările au fost destul de permisive. CSU Alba Iulia a preluat conducerea cu câte două lungimi, iar sătmărencele au egalat până la 8-8. Au urmat minute fără coș de ambele părți. CSM a preluat conducerea cu 10-8, prin Harrison.

Morrissette a marcat prima triplă, iar Lazăr a imitat-o în partea cealaltă pentru 13-11. Morrissette a scăpat pe contraatac și a fost oprită cu un fault antisportiv. Americanca a egalat de la linia de fault. După alte minute fără coș, January le-a dus pe alb-albastre în avantaj cu o reușită de la distanță. Green a egalat la 17 cu o triplă. CSU a trecut la trei puncte în față, de la linia de fault, dar Lazăr a egalat la ultima fază a sfertului. Scorul primei pauze a fost 20-20. Brittany Denson a debutat la CSM Satu Mare.

Solopova a reușit un coș de trei plus liberă suplimentară și a dus scorul la 26-22. CSU Alba Iulia a cerut time-out la 30-27 pentru adversare, după două minute și jumătate scurse din sfertul secund. Sătmărencele au trecut la conducerea jocului, dar alb-albastrele s-au apropiat la 1 și 3 puncte. CSU a încercat și apărarea în zonă. Diferența a crescut la 41-33 după tehnicul primit de antrenorul Manuel Rodriguez. Acesta a fost scorul la jumătatea partidei.  

Fleming și January și-au apropiat echipa la patru puncte, dar alb-roșiile au profitat de contrele ratate și s-au distanțat din nou. Ecartul a ajuns la 13 lungimi, 53-40. CSU a avut multe ratări din apropierea inelului. Scorul după trei sferturi a fost 59-47. CSM a început sfertul patru cu 5 puncte la rând, iar alb-albastrele nu au găsit drumul spre coș mai mult de două minute. Morrissette a pătruns și a marcat primul coș al albaiuliencelor în această perioadă de joc. Denson a lovit-o în gură pe Cutaș, dar nu s-a dat nici fault. Jocul a fost întrerupt pentru schimbare.

La jumătatea sfertului patru scorul era 64-54. Fleming a punctat pe contră pentru 64-56. Ecartul a scăzut la șapte lungimi la intrarea în minutul 38, după tripla lui Morrissette. CSU Alba Iulia se apăra în zonă și sătmărencele au avut probleme să găsească drumul spre coș. Morrissette a ratat două libere după contră, iar Fodor a ratat de lângă inel după o altă intercepție. Green a scuturat plasa de la distanță și ecartul a ajuns din nou la zece lungimi, 69-59. Pe final nu s-a mai înscris. Crăciun a făcut pași, apoi a ratat de după semicerc.  

Ashley Morrissette a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 6 pase decisive. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: January 12 puncte, Fodor 9, Fleming 7, Crăciun 6 și Cutaș 2 puncte.

Porchia Green a fost cea mai bună marcatoare de la CSM Satu Mare cu 16 puncte, la care  a adăugat 9 recuperări și 7 pase decisive. Pentru alb-roșii au mai înscris: Harrison 14 puncte, Mandache 13, Solopova 8, Baltic 7 și Denson 5 puncte. La sătmărence a jucat și Olah, revenită după ce a născut.

CSM Satu Mare va juca sâmbătă în a doua semifinală cu FCC ICIM arad. Meciul este programat de la ora 20. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!