Stiri Cupa României Feminin

F8 F. CSM Satu Mare vs. CSU Alba Iulia, un duel dezechilibrat la prima vedere

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.02.2018

Partida dintre CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia încheie faza sferturilor la Final 8-ul de la Sfântu Gheorghe. Sătmărencele pornesc din postura de mari favorite, având în vedere diferența de șase locuri din campionat, dar și cele două plecări de la Alba Iulia din ultima perioadă.

CSM Satu Mare este singura formație care a câștigat dubla din primul tur al cupei după ce a pierdut în prima manșă. Alb-roșiile au întâlnit Universitatea Cluj în faza optimilor și s-au calificat la turneul final cu 153-147 la total, după o victorie la zece puncte acasă în retur. CSU Alba Iulia nu s-a calificat la Final 8 după ce a cedat cu 116-124 în duelul cu Phoenix Galați. Retragerea grupării de la Dunăre a lăsat un loc liber la turneul final. CSU a fost următoarea pe lista învinselor, astfel că va juca la turneul de la Sepsi Arena.

Sătmărencele au fost prezente și la primul Final 8, disputat sezonul trecut. Atunci CSM a pierdut în sferturi cu echipa care avea să câștige trofeul, CSM Târgoviște. CSU Alba Iulia nu a participat în ediția precedentă a cupei, deoarece a evoluat în liga secundă. În 2016, echipa din Cetatea Unirii se califica la Final 4, dar pierdea în semifinale cu viitoarea câștigătoare a cupei, ACS Sepsi SIC.

CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia au jucat de două ori cu trofeul pe masă dar au pierdut. CSM a pierdut două finale la rând, în 2010 (56-103 cu MCM Târgoviște) și 2011 (63-85 acasă cu ICIM Arad). Și CSU are o finală pierdută pe propriul teren, în 2013 (62-74 cu CSM Târgoviște), în timp ce în 2015 ceda în fața lui ACS Sepsi SIC (54-61).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în Cupa României în ediția 2014-2015. CSU Alba Iulia se impunea în ambele partide și câștiga dubla cu un avans de 35 de puncte. În competițiile interne au fost 27 de dueluri directe, începând din 2008. Sătmărencele conduc cu 14-13. În cest sezon ambele echipe s-au impus în meciurile de acasă. A fost 79-63 la Satu Mare și 85-81 la Alba Iulia.

Ambele echipe au făcut modificări de la partida jucată înainte de sărbătorile de iarnă. CSM a adus-o de curând pe Denson și a renunțat la Miller. De asemena, la formația sătmăreană a revenit Olah, după ce a născut. De partea cealaltă, CSU Alba Iulia s-a despărțit de Radovic și Omerbasic, astfel că a rămas cu doar 3 străine.

Ultimul sfert de finală se joacă astăzi, de la ora 20, fiind transmis de FRB TV. Vor arbitra: Alexandra Stan, Costin Bogdănescu și Mate Stretea, iar Romi Stănciulescu a fost delegat comisar. 

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii