Stiri Cupa României Feminin

F8 F. CSM Târgoviște câștigă Cupa României după un final incendiar cu Olimpia Brașov

Silviu Isailă

Silviu Isailă
11.02.2017

CSM Târgoviște a câștigat ediția 2016-2017 a Cupei României la baschet feminin după ce a trecut în finală de Olimpia CSU Brașov la un singur punct diferență, scor final 64-63. Fetele lui Cătălin Tănase și-au adjudecat trofeul în urma unei partide de infarct, câștigătoarea fiind desemnată în urma consultării probei video.

CSM Târgoviște începe partida cu Porchia Green, Larisa Toma, Elena Dincă, Monique Coker și Porche Poole, în timp ce Dan Calancea le trimite în teren pe Biljana Pesovic, Ioana Ghizilă, Dora Ardelean, Adrienne Webb și Kristina Higgins.

Startul confruntării a fost unul echilibrat, cele două echipe aflându-se la egalitate după primele cinci minute de joc, scor 8-8. Adrienne Webb și Biljana Pesovic au adus echipa din Brașov în avantaj, scor 8-13. Elevele lui Dan Calancea au câștigat sfertul inaugural la o diferență de patru puncte, scor 15-19.

Primele minute ale sfertului secund au aparținut brașovencelor care și-au mărit avantajul la 12 puncte, scor 17-29, grație celor opt puncte marcate de Biljana Pesovic și coșului marcat de Dora Ardelean. Olimpia CSU s-a menținut la conducere până la pauza mare, întrând la cabine cu un avantaj de 11 puncte, scor 28-39.

Echipa antrenată de Cătălin Tănase a reușit să vină la patru puncte în spatele adversarului, scor 43-47, cu aproximativ trei minute rămase din penultimul sfert al confruntării. Echipa de sub Tâmpa a intrat în actul decisiv cu un avantaj de trei puncte, scor 50-53.

CSM Târgoviște a început bine ultimul act al partidei, reușind să preia conducerea pe tabela de marcaj, scor 54-53. Replica brașovencelor a venit prin Ioana Ghizilă care a marcat din afara semicercului, ducând scorul la 54-56. Porche Poole și Elena Dincă au reușit să marcheze de la mare distanță, aducându-și echipa din nou în avantaj, scor 60-56. Biljana Pesovic și Dora Ardelean au readus egalitatea pe tabela de marcaj, scor 60-60, cu aproximativ patru minute rămase din meci. Cu 15 secunde rămase din meci, Olimpia CSU Brașov conducea cu scorul de 62-63, posesia aparținând echipei din Târgoviște. Porche Poole a marcat din acțiune, scorul fiind 64-63, cu 3 secunde rămase din confruntare. Kristina Higgins  de la Brașov a marcat în ultima secundă pe recuperare, însă arbitrii au avut nevoie de proba video pentru a se decide. Laurențiu Grigoraș nu a validat coșul și astfel CSM Târgoviște câștigă Cupa.

Cele mai bune marcatoare din tabăra formației învingătoare au fost Porche Poole cu 23 de puncte, respectiv Monique Coker cu 14 (9 recuperări). Cele două au fost urmate de Elena Dincă 9, Porchia Green 7 (10 recuperări), Donica Cosby 5, Anamaria Virjoghe 2, Larisa Toma 2 și Marta Fodor 2. De cealaltă parte, din tabăra formației învinse au punctat Adrienne Nicole Webb 22, Biljana Pesovic 17 (5 recuperări, 5 pase decisive), Ioana Ghizilă 12, Kristina Higgins 6 (17 recuperări), Dora Ardelean 4 și Alina Crăciun 2. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    Daca
    era Banica (vestitul Lolo) la masa castiga Brasovul!

    cu 7 ani în urmă (11.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    Succes Brasov
    Brasovul este castigatoarea Cupei Romaniei,indiferent de rezultat,datorita jocului prestat!Targoviste cu norocul si cu arbitrajul,iar Brasovul cu jocul! Brasovul trebuie sa conteste rezultatul!!

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii