Stiri Cupa României Feminin

F8 F. CSM Târgoviște se califică în finala Cupei României

Silviu Isailă

Silviu Isailă
10.02.2017

Baschetbalistele de la CSM Târgoviște au izbutit calificarea în marea finală a Cupei României, după ce au dispus în semifinale chiar de gazda F8-ului și marea rivală, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Baschetbalistele pregătite de Cătălin Tănase s-au impus după un ultim sfert incendiar, scor final 58-55

Sepsi SIC începe partida cu Janeesa Jeffery, Amanda Thompson, Tyaunna Marshall, Annemarie Godri Părău și Andreea Huțanu, în timp ce Cătălin Tănase le trimite în teren pe Porchia Green, Larisa Toma, Elena Dincă, Monique Coker și Porche Poole.

Prima semifinală a Final Eight-ului Cupei României începe sub semnul echilibrului, cele două echipe aflându-se la egalitate după primele cinci minute de joc, scor 4-4. Echipa gazdă s-a desprins la patru puncte pe tabela de marcaj, scor 14-10, moment în care Cătălin Tănase cere timp de odihnă. La finalul actului inaugural, echipa gazdă conducea la o singură posesie, scor 14-12.

Primul coș al sfertului secund a venit după trei minute de joc, Jeffrey reușind să marcheze de la distanță, ducând scorul la 17-12. Echipa din Sfântu Gheorghe a reușit desprinderea pe tabela de marcaj, scorul la jumătatea sfertului fiind 22-14. Sepsi SIC a intrat la cabine cu un avantaj de șapte puncte, scor 30-23.

După revenirea de la cabine, echipa gazdă s-a desprins la 13 puncte, scor 38-25, la jumătatea penultimului act. Echipa din Târgoviște a replicat, venind la opt puncte în spatele adversarului, scor 40-32. Înaintea ultimelor zece minute de joc, echipa antrenată de Zoran Mikes se afla în continuare la conducere, scorul indicat de tabela de marcaj fiind 43-36.

Actul decisiv a debutat cu o aruncare de la mare distanță reușită de Elena Dincă, scorul confruntării fiind 43-39. Echipa din Sf. Gheorghe nu a găsit drumul spre coș, târgoviștencele venind la un singur punct în spatele lor, grație coșului de trei puncte marcat de Porchia Green, scor 43-42. Același rezultat pentru echipa gazdă în ofensivă, în timp ce echipa antrenată de Cătălin Tănase a preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 43-48 cu aproximativ șapte minute rămase din meci. Până la jumătatea sfertului decsiv, Sepsi SIC a egalat situația pe tabela de marcaj, scor 48-48. Revenirea echipei gazdă a continuat, venind din nou la conducerea partidei, scor 51-48. Cu două minute și jumătate rămase din meci, tehnicianul Cătălin Tănase a fost sancționat cu fault tehnic după câteva proteste la adresa arbitrilor. Sepsi SIC a profitat și s-a distanțat la cinci puncte, scor 54-49. Replica adversarului a venit prin Larisa Toma care a marcat un coș din afara semicercului, scor 54-52. Echipa antrenată de Zoran Mikes nu a reușit să marcheze, Monique Coker marcând din acțiune fiind faultată, însă aceasta a ratat aruncarea suplimentară. CU 30 de secunde înainte de final, scorul era egal 54-54. CSM Târgoviște a reușit o apărare bună, urmând ca apoi să marcheze pe tranziție prin Poole Porche, care a ratat libera suplimentară de care a beneficiat, scorul fiind 52-54. După repunere, echipa oaspete a faultat, Annemarie marcând o singură liberă din cele două de care a beneficiat, scor 55-56, cu zece secunde rămase din meci. Porchia Green a fost trimisă la linia aruncărilor de pedeapsă, aceasta reușind să marcheze ambele aruncări, scorul fiind 55-58. Sepsi SIC a avut opt secunde la dispoziție, Jeffrey ratând aruncarea de la mare distanță, iar CSM-ul din Târgoviște s-a calificat astfel în finala Cupei României. 

Punctele victoriei târgoviștene au venit pe mâna jucătoarelor Monique Coker 17, Porchia Green 12, Larisa Toma 11, Porche Poole 9, Alina Chivu 4, Elena Dinca 3 și Anamaria Virjoghe 2. De cealaltă parte, de la Sepsi au punctat Annemarie Godri Părău 15, Janeesha Jeffery 14, Chalysa Janee Shegog 8, Andreea Huțanu 5, respectiv Amanda Clara Thompson 4. 

CSM Târgoviște își află în seara asta adversara din finală dintre Olimpia Brașov și Sirius Târgu Mureș. Finala va avea loc mâine începând cu ora 16:45. 

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs (Crow Security)

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Ultima propozitie
    Ultima propozitie corect ar fii: "CS Târgoviște își află în seara asta adversara din finală dintre Olimpia Brașov și BC Sirius Târgu Mureș."

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    finala
    Ciobanul de Catalin Tanase si turma de mioare in marea finala. Cea mai buna jucatoare de la CSM, Monica Csender cu un triple-double. Bravo.

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    Arbitraj ordinar
    Un meci echilibrat.. pierdut datorita unor greseli personale si a ajutorului dat de trioul de arbitrii.Fara interventia arbitrilor,Targoviste nu ar fi castigat!!Frumos domnilor din federatie!! Pe langa faptul,ca baschetul feminin nu este popularizat in mass media(presa,TV),putinele echipe feminine de top,care sint in tara,sint si ele aranjate in clasament de forte din spatele terenului de joc! O parte dintre arbitrii, adevarat, putini la numar,isi fac de cap, unii comisari,chiar dau indicatii pretioase de la masa arbitrilor,astfel influentand multe rezultate de pe teren!Daca sintem doar spectatori,nu inseamna,ca nu cunoastem legile jocului de baschet in special,si principiile sportului in general!!

    cu 7 ani în urmă (11.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii