Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Liviu Alexa: „Transmit fetelor, lui Dragan Petricevic și întregului staff, toată susținerea mea”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.02.2017

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au fost eliminate din Cupa României, după eșecul categoric suferit în sferturile de finală în fața celor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, scor final 49-67. Primele trei sferturi au fost dominate clar de echipa covăsneană, aceasta reușind să intre în decisiv cu un neverosimil 57-26. Fetele pregătite de Dragan Petricevic au mai redus din diferență în ultimul sfert, sfert pe care și l-au adjudecat cu 23-10. 

În ciuda acestei înfrângeri dureroase și implicit în ciuda eliminării din Cupa României, președintele Universității Cluj, Liviu Alexa, dă în continuare credit staff-ului tehnic și jucătoarelor, respectiv transmite toate gândurile pozitive prin intermediul unui mesaj postat azi pe pagina de Facebook a echipei. Astfel, tehnicianul Dragan Petricevic rămâne la cârma formației ardelene, asta după ce antrenorul ne-a declarat că s-a discutat recent cu conducerea clubului despre o eventuală despărțire pe cale amiabilă, respectiv că el se dă la o parte în cazul în care conducerea are alte opțiuni pentru banca tehnică. Totodată, Petricevic a declarată că are în continuare încredere deplină în echipa sa, crede în ea și dorește să meargă mai departe pe acest drum. 

Dragan Petricevic, în timpul meciului pierdut ieri de echipa sa cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 49-67

În continuare vom prezenta mesajul de susținere al președintelui Liviu Alexa.

„Bineînțeles, nu e ușor să digeri o înfrângere atât de categorică în fața fetelor de la Sepsi. Dar nici un capăt de lume nu îmi propun să facem din acest lucru. Eu, ca președinte al acestei secții, le transmit fetelor, lui coach Dragan Petricevic și întregului staff, toată susținerea mea. Nu sunt momente ușoare, dar, cu atât mai mult acum, primul semn de imbărbătare trebuie să plece de la mine. Când am pornit la drum, acum un an și jumătate, nu mi-am închipuit nicio secundă că vom câștiga la loz în plic campionatul sau că vom găsi vreo cupă pe jos. Am știut că va fi dificil, frustrant de dificil, și viața mi-a demonstrat că nu am greșit. Nu sunt genul care caută scuze. Dar noi abia începem să ridicam capul la ”U” Cluj în campionatul acestei țări. Nu avem experiența incredibilă a echipei de la Sepsi, nici parcursul competițional al lui Târgoviște. În fața unor asemenea echipe, trebuie mereu ridicată pălăria. Dar asta nu ne împiedică un lucru: să ne dorim să ajungem și noi înapoi în galaxia mică a campionilor.

Baschetul nu e fotbal. E un sport care depinde enorm de starea psihică. În aparență, puteți consideră că e un sport în care niște jucătoare aruncă cu mingea spre coș și cine aruncă mai eficient câștigă. În esență, este un șah fizic și emoțional, în care dintr-o secundă în alta se poate schimba totul. Barcelona poate să o ia în freză într-o zi cu 35 de puncte de la ultima clasată sau poate să șteargă cu ultima clasată numai cu rezervele.  

Important e să ne ridicăm mereu de pe jos, să ne scuturăm hainele, să ne ștergem sudoarea și să începem din nou urcușul.  Sunt alături de voi, fețelor! Sunt alături de ține, Drăgan!  

"U"!

Liviu Alexa”.

Chiar dacă aventura din Cupa României s-a încheiat pentru trupa de sub Feleac, pentru Universitatea urmează meciuri extrem de importante în lupta pentru locurile 1-6 din Liga Națională. În prezent, înaintea startului fazei secunde, ”U” Cluj este pe locul 3 în clasament cu 12 meciuri câștigate și 6 pierdute, asta într-un clasament în care Sepsi este lider autoritar. 

Clujencele vor debuta în lupta pentru 1-6 pe teren propriu în fața echipei Olimpia Brașov, urmând ca în runda a doua să se deplaseze la Târgoviște pentru duelul cu CSM. 

*Foto: Facebook Universitatea Cluj Baschet Feminin / Balázs Gyurkó-Henning (Crow Security) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!