Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Olimpia Brașov se alătură celor de la CSM Târgoviște în finala Cupei României

Silviu Isailă

Silviu Isailă
10.02.2017

Olimpia CSU Brașov s-a calificat în finala Cupei României la baschet feminin, după ce a învins fără probleme în semifinale pe Sirius Târgu Mureș cu scorul final de 72-57 (20-10, 22-17, 20-16, 10-14). Fetele lui Dan Calancea se vor duela cu CSM Târgoviște în lupta directă pentru marele trofeu pus în joc. 

Confruntarea a început sub semnul echilibrului, scorul după primele trei minute de joc fiind 3-2. A urmat o evoluție bună a brașovencelor care s-au distanțat la opt puncte, scor 12-4. Până la finalul actului inaugural, echipa de sub Tâmpa a reușit să își mărească avantajul, scorul indicat de tabela de marcaj fiind 20-10. Sfertul secund a aparținut elevelor lui Dan Calancea care au intrat la cabine cu un avantaj de 15 puncte, scor 42-27. După revenirea de la vestiare, partida s-a desfășurat în aceeași notă, cu echipa din Brașov la conducere, scorul înaintea ultimelor zece minute de joc fiind 62-43. În actul decisiv, echipa din Târgu Mureș nu a avut forța necesară pentru a întoarce soarta partidei și astfel, Olimpia CSU se califică în finala Cupei României, scor final 72-57. 

Punctele echipei Olimpiei în această victorie au fost marcate de Adrienne Nicole Webb 20 (9 recuperări), Kristina Higgins 16 (9 recuperări), Biljana Pesovic 14, Maria Ferariu 9, Ioana Ghizila 6, Alina Crăciun 5 și Dora Ardelean 2. De cealaltă parte, de la Târgu Mureș au punctat Angel Robinson 18, Lauren Gregory 12 (7 recuperări), Emese Gal 9, Tear A Ja Nae Laudermill 5, Kata Meszaros 4, Cherise Daniel 4, Alina Pop 3 și Izabela Lovasz 2. 

Finala Cupei României este programată astfel sâmbătă, 10 februarie, începând cu ora 16:45, și va pune față în față echipele CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov. Confruntarea găzduită de Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe va fi transmisă în direct atât pe postul de televiziune DigiSport 4, cât și pe pagina de YouTube a Sepsi SIC. 

*Foto: Balázs Gyurkó-Henning (Crow Security)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!