Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Olimpia CSU Brașov și Phoenix Galați își dau întâlnire joi

Silviu Isailă

Silviu Isailă
08.02.2017

Olimpia CSU Brașov și Phoenix Galați se întâlnesc joi, 9 februarie, într-o partidă ce contează pentru sferturile de finală ale Cupei României. Confruntarea este programată cu începere de la ora 17.00 și va avea loc în Sala Sporturilor Szabo Kati din Sfântu Gheorghe.

Echipa antrenată de Dan Calancea a reușit un sezon bun pânâ în acest moment, aflându-se pe locul  4 al Ligii Naționale cu 12 victorii și 6 înfrângeri. În penultima partidă de campionat, Olimpia a pierdut-o pe Michaela Houser care s-a accidentat la mâna stângă și va lipsi cel puțin o lună de pe parchet. În utlima etapă de campionat împotriva celor de la CSM Târgoviște, fără aportul conducătorului de joc american, brașovencele au pierdut categoric pe teren propriu, scor 54-82. Conducerea clubului s-a mișcat repede și au transferat un conducător de joc, mai exact Dominique Johnson, care cel mai probabil va debuta în partida de joi.

Phoenix Galați este vecină de clasament cu adversarul din sferturile de finală, clasându-se pe locul 5 cu 9 victorii și tot atâtea înfrângeri. De la startul Ligii Naționale de Baschet Feminin, până în momentul de față, echipa din Galați a mai înregistrat un transfer. Înițial Myneshia McKenzie a venit pentru a o înlocui pe Kerah Nelson, însă cea din urmă a rămas în continuare în lotul antrenat de  Eugenio Rodrigues.

În actuala ediție de campionat, Olimpia CSU a reușit să se impună în ambele partide disputate împotriva celor de la Phoenix. Așadar, în partida tur, disputată la Brașov, echipa de sub Tâmpa s-a impus fără probleme, scor 81-62. Partida retur s-a încheiat cu o fază controversată în care arbitrii au validat coșul echipei gazde, însă comisarul partidei l-a anulat, deoarece expiraseră cele 24 de secunde de atac. Echipa antrenată de Dan Calancea a reușit să marcheze pe final, câștigând confruntarea cu scorul de 82-84.

Partida de joi se anunță una foarte disputată. Jocul echipei din Brașov depinde foarte mult de evoluția noului conducător de joc Dominique Johnson, care de luni a intrat în programul de pregătire alături de lotul lui Dan Calancea.

Această confruntare va fi arbitrată de Mircea Șerban, Laszlo Bukuresti și Amalia Marchiș, comisar din partea federației fiind Mihai Caraion.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii