Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Sfertul dintre FCC ICIM Arad și ACSBT Alexandria deschide a doua zi a turneului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.02.2018

FCC ICIM Arad și ACSBT Alexandria se înfruntă astăzi în al treilea meci de la Final 8-ul Cupei României de baschet feminin. Cele două formații s-au întâlnit ultima dată în competiția eliminatorie acum trei ani, la ultima apariție a arădencelor la un turneu final.

Scorul acelei finale mici a fost 82-56 pentru echipa de pe Mureș. Cinci jucătoare prezente la acel Final 4 se vor duela și în sfertul din acest an: Podar, Mihai și Voicu (de la Alexandria), respectiv Mercea și Nagy (de la Arad). A fost ultimul sezon în care s-a jucat finala mică.

Cele două formații au înregistrat și un egal în competiția eliminatorie. Se întâmpla în sferturile ediției 2011-2012. A fost o dublă manșă atunci. Arădencele s-au impus acasă cu 68-40, iar returul s-a putut încheia la egalitate, 69-69.

În acest sezon și-au împărțit victoriile în campionat, fiecare câștigând acasă. CSBT s-a impus clar în luna noiembrie, cu 75-49. Luna trecută returul a fost mult mai disputat, câștigat de arădence cu 69-66.

Meciul de astăzi va fi al 35-lea duel direct între cele două echipe în competițiile interne, începând din 2006. Scorul total este favorabil grupării de pe Mureș, cu 26 de victorii. CSBT Alexandria are 7 succese, cu 5 dintre acestea obținute din 2016 încoace.

Teleormănencele au reușit cel mai clar succes din primul tur al actualei ediții. ACSBT Alexandria a trecut cu 156-123 de BC Sirius Târgu Mureș, în dublă manșă. FCC ICIM Arad a fost prima în clasamentul învinselor, după ce a cedat cu 123-126, per total, în fața celor de la SCM Timișoara.

Echipa din Arad are în palmares două Cupe ale României, câștigate în 2011 și 2014. Formația din Alexandria a jucat o finală, în 2009. Elevele lui Mădălin Piperea au fost și anul trecut la Final 8, în timp ce arădencele revin la turneul final după trei ani.

Sfertul de finală dintre FCC ICIM Arad și CSBT Alexandria se joacă astăzi, de la ora 17:15 la Sepsi Arena. Partida va fi transmisă de FRB TV și va fi arbitrată de Andrada Csender, Dragoș Barbu și Andrei Bădilă, supervizați de Mircea Martiș. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!