Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Trei echipe participă în premieră la Final 8, iar cinci au fost și anul trecut

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.02.2018

Cinci dintre echipele care vor juca la Final 8-ul de la Sepsi Arena au participat și la prima ediție încheiată cu acest format. FCC ICIM Arad, CSU Alba Iulia și SCM Timișoara vor juca în premieră la turneul de opt.

La fel ca în competiția masculină, singura echipă debutantă la turneul final este din Timișoara. Echipa de fete de la SCM este la prima participare în Cupa României, după ce a promovat în vară.

FCC ICIM Arad are în palmares două cupe câștigate în 2011 și 2014. Mai are două finale pierdute, în 2004 și 2007. Arădencele revin la un turneu final după trei ani. La ultima apariție, în 2015, au încheiat pe locul trei, câștigând finala mică.

Și CSU Alba Iulia va juca prima dată la un Final 8, dar are la activ calificări la Final 4. Ultima prezență a formației din Cetatea Unirii la turneul final s-a consemnat în 2016, când CSU s-a oprit în semifinale. Alb-albastrele au jucat de două ori în finală, în 2013 și 2015.

Cele cinci formații care au participat și la primul Final 8, cel de anul trecut, sunt: CSM Satu Mare, Universitatea Cluj-Napoca, CSBT Alexandria (eliminate în sferturi), ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (semifinalistă la ediția pe care a găzduit-o anul trecut și dublă câștigătoare a cupei) și Olimpia CSU Brașov (finalista ultimelor două ediții).

CSM Târgoviște este marea absență față de ediția precedentă. Deținătoarea trofeului, cu 9 cupe la activ, joacă în acest sezon în Liga 1, astfel că nu a putut participa în cupă. Semifinalistă în 2017, BC Sirius Târgu Mureș nu a obținut calificarea în cele opt, în timp ce Phoenix Galați s-a retras din competițiile feminine.

Al doilea Final 8 din Cupa României la baschet feminin se dispută în perioada 22-25 februarie la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii