Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Universitatea Cluj vs. ACS Sepsi SIC, sfert cu repetiție

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.02.2018

Cele două echipe s-au întâlnit și anul trecut în această fază a Cupei României. Atunci ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus clar, cu 67-49.

Alb-verzile s-au oprit în sezonul trecut în semifinale, după ce au câștigat cupa la precedentele două ediții, iar în 2014 au cedat în finală. Universitatea Cluj a revenit anul trecut la un turneu final după o pauză de câțiva ani. Precedenta apariție pentru alb-negre s-a consemnat în 2008, când U Trustul CRE Cluj a găzduit Final 4-ul și a încheiat pe locul patru.

Universitatea Cluj-Napoca s-a calificat la Final 8 din postura de „lucky loser”. Vicecampioana „U” a jucat în primul tur cu CSM Satu Mare. Clujencele s-au impus acasă cu 77-73, dar au pierdut returul cu 70-80. Sătmărencele s-au calificat cu 153-147 la total. Universitatea a fost a doua în clasamentul învinselor, cu -6, astfel că și-a obținut locul la turneul final.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a mers direct la Final 8, datorită participării în EuroCup. Tot pentru că a jucat în a doua competiție europeană, formația din Covasna poate trece 6 străine pe foaia de joc. Toate celelalte echipe din Liga Națională și Cupa României pot avea 5 straniere în lotul de 12.

În Cupa României echipele sunt obligate să folosească tot timpul două românce în teren, indiferent de vârstă. Formația din Covasna are jucătoare autohtone mai experimentate în lot. Echipa din Cluj a jucat cele două meciuri din primul tur al Cupei după regula cu două românce, iar ACS Sepsi SIC va fi la prima partidă în care trebuie să joace după această regulă. Sancțiunile pentru încălcarea acesteia sunt: tehnic la prima abatere și forfait la a doua.

Față de meciul de anul trecut, Thompson și Neagu au făcut schimb de echipe. Thompson evoluează în acest sezon pentru „U”, iar Neagu este jucătoarea U22 de bază pentru Sepsi în campionat.

Va fi a 20-a întâlnire între cele două echipe, începând din 2012 când s-a înființat ACS Sepsi SIC. Alb-verzile s-au impus de 16 ori, iar clujencele, de 3. În acest sezon victoriile au fost împărțite, fiecare câștigând pe teren propriu. În tur campioana s-a impus cu 82-66, iar în ultima etapă din retur, clujencele au reușit victoria de care aveau nevoie pentru a intra în grupa 1-5. A fost 77-68 la sala Horia Demian, la începutul acestei luni.

Ambele echipe au avut absențe în fereastra de calificări la europeanul de senioare din 2019. De la Universitatea au fost la naționala României tinerele Părău și Ghizilă, alături de selecționer, în timp ce Kalusic și Samburska au jucat pentru Bosnia-Herțegovina și Ucraina. ACS Sepsi SIC a avut patru jucătoare la naționala României: Godri-Părău, Neagu, Stoenescu și Kilin. Fontaine și Hamilton-Carter au fost în lotul Suediei.

Meciul dintre Universitatea Cluj-Napoca și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă joi, de la ora 20, la Sepsi Arena. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport 4. Arbitrii nu au apărut încă pe site-ul federației.

*foto: Szigyártó Szabolcs/CROW Security 

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mama ce corect
    ce sanse egale....

    " Tot pentru că a jucat în a doua competiție europeană, formația din Covasna poate trece 6 străine pe foaia de joc. Toate celelalte echipe din Liga Națională și Cupa României pot avea 5 straniere în lotul de 12.""

    Ce are a face una cu alta? Ca a jucat in competitie europeana poate inscrie mai multe straine in cupa RO?

    cu 6 ani în urmă (22.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Straine
      Ca sa te linistesti avem o straina accidentata, dar in schimb va asteapta iadul in sala

      cu 6 ani în urmă (22.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ce iad bre?
      Zumzetul ala? Esti caraghios chiar...

      cu 6 ani în urmă (22.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!