Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Zoran Mikes: „Sunt foarte mândru de jucătoare, cred că s-au apărat perfect”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
26.02.2018

Echipa din Covasna a făcut un turneu foarte bun și drept urmare, acesta a fost încununat cu o victorie în finală, împotriva lui CSM Satu Mare. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus în această partidă la o diferență de 14 puncte, scor 62-48, după un joc foarte bun făcut de Tyaunna Marshall. 

După încheierea duelului, Zoran Mikes a oferit o amplă declarație în care a discutat principalele aspecte care au dus la acest rezultat și, la fel ca Annemarie Godri-Părău, a subliniat rolul pe care defensiva l-a jucat în ultimul act.

„În primul rând, sunt mândru de organizația noastră, dar cel mai mult de jucătoarele mele. Ele și-au făcut treaba și, chiar dacă în primele minute s-a simțit tensiunea, s-au apărat foarte bine, forțându-le pe cele din Satu Mare să se chinuie în ofensivă. Am fost sigur că defensiva noastră va da roade cândva și asta s-a și întâmplat. Am reușit un sfert al doilea foarte bun și de-atunci am controlat jocul până la final. Sportivele noastre merită toată lauda pentru modul în care au jucat tot sezonul. Până la urmă, pregătirea pentru acest turneu nu durează doar 7 zile, ci întreg sezonul muncim pentru el. Încă de la primul antrenament, când am stabilit obiectivele, ne-am gândit la cupă și am luptat pentru a o obține. Desigur că, pe măsură ce se apropie turneul, tensiunea este tot mai mare, însă cred că acesta este un lucru bun, deoarece oferă un plus de energie. Sunt foarte mândru de jucătoare, cred că s-au apărat perfect și le felicit pentru aceasta și pentru că au respectat tot ce le-am zis.”

În a doua parte, tehnicianul liderului a trecut la mulțumiri, unde nu i-a uitat nici pe membrii familiei și nici pe suporteri. 

„De asemenea, le mulțumesc fanilor pentru că au fost alături de noi și că de multe ori s-au deplasat mii de kilometri pentru a urmări meciurile din Eurocup sau din campionat. Prin urmare, acest trofeu este pentru ei. Mai mult, vreau să mulțumesc familiilor noastre pentru că au înțeles dedicarea noastră pentru baschet și ne-au susținut constant. Săptămâna trecută ne-am antrenat cu un grup de băieți, care ne-au ajutat să rămânem într-o formă fizică bună și astfel, le mulțumesc și lor. Înainte de turneu am avut câteva probleme cu mici accidentări, însă nu am vrut să menționăm acest aspect. Dar acum, că ne-am îndeplinit acest obiectiv, pot să vorbesc despre acest lucru și să zic ca sunt cu adevărat mândru de jucătoare, în special de cele care au jucat cu dureri. Din acest punct de vedere, cupa este mai importantă decât pare și sunt foarte fericit că am obținut-o.”

Pentru Zoran Mikes, acest trofeu este al 5-lea alături de echipa din Sfântu Gheorghe după ce a câștigat atât campionatul de două ori (2015-2016, 2016-2017), cât și cupa (2014-2015, 2015-2016).

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va continua lupta pentru cel de-al treilea titlu consecutiv pe data de 10 martie, la Brașov, într-o partidă împotriva Universității Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!