Stiri Cupa României Masculin

F8 M. BC Mureș învinge CSM Oradea și va juca finala Cupei României

Silviu Isailă

Silviu Isailă
16.02.2017

BC Mureș Târgu Mureș se alătură celor de la U-Banca Transilvania Cluj în finala Cupei României, după ce a trecut în semifinale de CSM Oradea la 10 puncte diferență, scor final 81-71

BC Mureș începe cu Dragoș Andrei, Reed, Santa, Kalve și Martinic, în timp ce Cristian Achim îi trimite pe parchet pe Mirkovic, Zeno, Mandache, Lucic și Țibîrnă.

Orădenii au început confruntarea din Sala Sporturilor Transilvania în aceeași notă ca și în partida din sferturi, conducând cu 8-2 după primele două minute de joc. Mureșenii au dat semne de revenire, reușind să egaleze situația pe tabela de marcaj până la jumătatea primului act. Elevii lui Cristian Achim nu s-au regăsit pe fază ofensivă, având șase minute de joc fără coș marcat. BC Mureș a profitat de acest lucru și a preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 11-8. Actul inaugural al celei de-a doua semifinală a fost adjudecat de echipa mureșeană, scor 17-14.

Actul secund a fost deschis de Martin Zeno, cel care a reușit egalarea, scor 17-17. Mureșenii au replicat imediat, Lazar, Djapa și Kalve aducându-și echipa din nou în avantaj cu aproximativ opt minute rămase până la pauza mare, scorul fiind 24-17. BC Mureș a găsit greu drumul către coș, orădenii profitând de acest lucru, egalând la 24. Maritinic și Markovic își aduc echipa din nou în avantaj, scorul după primele 15 minute de joc fiind 32-27. Dalibor Djapa reușește o aruncare de la mare distanță, ducând scorul la 35-27, moment în care tehnicianul Cristian Achim cere timp de odihnă.  Cu aproximativ un minut rămas din sfertul secund, mureșenii aveau un avantaj de zece puncte, însă până la pauza mare orădenii au injumătățit handicapul, scor 42-38.

În primele minute ale penultimului act, inițiativa a aparțiunt echipei din Oradea, cea care a reușit să preia conducerea, scor 47-51. Elevii antrenați de către Szaszgasoar Barnabas au revenit în joc și au dus scorul la 57-51. Aceștia au reușit să se mențină în avantaj până la finalul actului, încheiat cu scorul de 61-55.

Prima parte a actului decisiv a fost una echilibrată, mureșenii având același avantaj de șase puncte, scor 66-60. Martinic și Lazar au majorat avantajul echipei din Târgu Mureș la 11 puncte, scor 71-60. BC Mureș a gestionat bine finalul de meci, reușind să se impună cu scorul de 81-71, obținând astfel ultimul bilet către finală, partidă ce se va disputa vineri, 17 februarie, cu începere de la ora 19.00.

Punctele formației din Târgu Mureș au fost marcate de Goran Martinic 19 (5 pase decisive), LaMarcus Reed 14 (7 recuperări), Ernests Kalve 11 (7 recuperări), Laszlo Lazar 10 (6 recuperări), Dalibor Djapa 9, Radovan Markovic 9, Szabolcs Santa 4, Dan Popescu 3 și Dragoș Andrei 2. De cealaltă parte, de la Oradea au punctat Martin Zeno 21, Bogdan Țibârnă 11, Andrei Mandache 9, Muhamed Pasalic 8, Uros Lucic 7, Branko Mirkovic 6, Titus Nicoară 4, Sean Denison 3 și Bogdan Nicolescu 2. 

Finala Cupei României, ediția 2016-2017, va pune față în față formațiile BC Mureș Târgu Mureș și U-Banca Transilvania, vineri, 17 februarie, începând cu ora 19:00. Confruntarea din Sala Transilvania din Sibiu va fi transmisă în direct de DigiSport 4. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu @totalbaschet

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    CSM
    Oradea 7 din 13 la libere, si 10 cosuri de 3p fata de cele 11 ale Muresului. Aici s-a facut diferenta.
    DIn pacate azi doar Zeno ( in atac) desi mi s-a parut cam apatic chiar daca a inscris 21 de puncte si Mandache ( in parare) s-au ridicat la inaltime.
    S-a dovedit inca odata ca in meciurile decisive sau foarte importante lipsa lui Barnette se simte foarte mult.
    Felcitari Muresului si mult succes si noroc ( ca este nevoie) in finala..

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @cristian_or
    Multumim, speram sa facem un joc frumos si cei mai buni sa castige.

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Felicitari
    Frumos meci! Felicitari Mures!

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrei.stf :

    finala
    bravo baieti ati fost foarte buni azi,sper sa ne tina energia si maine, sa aducem in sfarsit primul trofeu la mures, bc mures nu moare nici in campionat nu ne-am spus ultimul cuvant chiar daca vom intra in play -off de pe locurile 7 sau 8

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    asta a fost...
    Felicitari Muresului pentru ca merita sa joace Finala! Iar noi trecem la treaba , ca treaba mai este destula...

    cu 7 ani în urmă (17.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii