Stiri Cupa României Masculin

F8 M. BC Mureș și Phoenix Galați se luptă direct pentru un loc în careul de ași al Cupei României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.02.2017

Sferturile de finală ale Cupei României ne propun un meci extrem de interesant la Final 8-ul de la Sibiu între BC Mureș Târgu Mureș și Phoenix Galați, vecine de clasament în campionat, respectiv cu victorii împărțite în acest sezon. 

Târgu Mureș și Galațiul se vor duela pentru un loc în semifinale în penultimul sfert de finală din Sala Transilvania, jocul fiind programat miercuri, 15 februarie, începând cu ora 17:15, urmând să fie transmis în direct pe DigiSport 4. 

„Tigrii” ardeleni și Phoenix au la activ doar 4 întâlniri directe, scorul fiind egal, 2-2. În acest sezon competițional, băieții lui Barnabas Szaszgaspar și cei ai lui Florin Nini s-au duealt în turul și returul primei faze din LNBM, victoriile fiind împărțite în mod egal. Galațiul s-a impus în tur pe teren propriu la 2 puncte diferență, 80-78, în timp ce în meciul retur târg-mureșenii nu le-au mai dat nicio șansă acestora, câștigând categoric cu 94-77. Scenariul a fost același și în stagiunea precedentă, fiecare câștigând în propriul fief, BC Mureș acasă cu 109-79, în timp ce Phoenix în Sala „Dunărea” cu 83-74. 

Înaintea confruntării din Cupa României, ambelor formațiii li s-a confirmat faptul că nu vor intra în lupta pentru locurile 1-6 în a doua fază a sezonului regulat, însă, în același timp, ambele pornesc cu șanse reale să prindă în cele din urmă play-off-ul de pe pozițiile 7 și 8. După ce au cedat fără drept de apel în Bănie cu SCM U Craiova, elevii lui Barnabas Szaszgaspar sunt nevoiți să se mulțumească cu locul 7 la finele primei faze, având un bilanț de 9 victorii și 10 înfrângeri. De cealaltă parte, Phoenix a făcut un pas destul de important spre accederea în play-off, câștigând acasă cu Dinamo, scor 93-87, bucureștenii fiind principalii contra-candidați ai gălățenilor pentru ocuparea poziției a 8-a. Phoenix are acum 7 victorii și 12 înfrângeri, însă Dinamo continuă să sufle în ceafă cu 6 meciuri câștigate și 13 pierdute. 

La prima vedere se poate spune că Phoenix Galați dispune de un moral mai bun înaintea acestei partide directe cu BC Mureș, însă aici suntem în fața unei alte competiții, cu alte obiective și împrejurări total diferite. Dacă până acum fiecare s-a impus în fața celeilalte echipe în meciurile de pe teren propriu, duelul de miercuri este primul care le pune pe Târgu Mureș și Galați față în față pe un teren neutru. Desigur, Târgu Mureș este aproape de Sibiu, iar tigrii vor avea susținători în Sala Transilvania, însă circumstanțele sunt cu totul și cu totul diferite. 

Dacă Phoenix a încercat în mare măsură să-și păstreze omogenitatea în cadrul echipei, fără schimbări majore, de cealaltă parte BC Mureș s-a restructurat din mers de la ultima partidă cu Galațiul. Mai exact, jucători precum Alhaji Mohammed, Goran Gajovic și Drew Barham nu se mai află în lotul pregătit de Barni Szaszgaspar, locul acestora fiind luat de sportivi precum LaMarcus Reed și Radovan Markovic. Astfel, de la ultimul episod Târgu Mureș vs. Galați s-au schimbat multe, iar aspectul terenului neutru ne îndreaptă spre un meci extrem de deschis și cu un rezultat final nebănuit. 

*Foto: Toth Csaba

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea moise :

    pronosticuri
    pronosticul meu este ca doar in acest meci se va respecta calculul hartiei, din prisma locului in clasament. Asadar: Sibiu va trece de Cluj, Craiova de Steaua, Oradea de Timisoara si Mures de Galati. In finala se vor intalni Craiova si Oradea, si va castiga Craiova. Si in partea a 2-a a clasamantului, in campionat, Craiova va termina pe 7 si va fi surpriza placuta. Are o echipa foarte buna, acum isi intra in mana, pana acum s-au regalt relatiile de joc, majoritatea jucatorilor venind mai tarziu la echipa. Am vazut-o la tv in ultimele meciuri si mi-a placut din ce in ce mai mult. Si asta o spune un suporter Oradea, sa nu se creada ca sunt subiectiv.

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      moise
      Cred ca glumesti.
      1. Sibiu nu va trece de Cluj.
      2. Craiova nu va trece de Steaua.
      3. Craiova nu poate castiga 3 meciuri saptamana asta.

      Nu stiu ce ai vazut tu la tv, dar Craiova inca nu are valoare sa bata echipe din top6.

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      craiova
      Si eu o consider o echipa alcatuita din jucatori periculosi care ar trebui sa fie mai sus. Nu stiu daca doar antrenorul e de vina sau la cate orgolii sunt acolo e greu sa la strunesti.
      Referitor la locul 7 e cam greu. Are 4 victorii in minus fata de Mures iar in faza a 2-a sunt doar 6 meciuri de jucat (cele cu Baia Mare nu se pun). E cam greu sa depaseasca Muresul.

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea moise:

      pronostic
      am facut bine ca de ceva vreme m-am lasat de pariuri, vad ca sunt pe langa. craiov a jucat dezastruos primul sfert si nu a mai putut reveni

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Sb vs Cj
    Cu părere de rău, dar Sibiul nu cred că poate trece de Cluj, întrucât, cel putin la capitolul români U stă mai bine, în contextul în care 2 români tb să fie pe parchet tot meciul. Sper să mă contrazică jucătorii Sibiului.

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      ajax
      Teoretic ai dreptate,dar noi avem un jucator in in plus: al 6-lea!!!...vorba unui clujean de pe aici: ii asteapta INFERNUL!!!! HAI CSU......!!!!

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      @dan61
      Reamintesc ca sezonul asta in competitiile interne, Cluj nu a pierdut niciodata in deplasare, deci factorul "galeria locala" nu reprezinta nimic.

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      ARK
      ....da,dar se compara?.....sincer!

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      ARK
      Intotdeauna este un inceput !

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      .
      Extract din declaratia lui Silvasan : "Chiar daca publicul e impotriva ta, tot te motiveaza si iti da un plus de adrenalina"

      Atmosfera din sala e benefica ambelor echipei, nu doar gazdelor. Si asta o zic si eu personal din experienta. Directia scandarilor nu conteaza absolut deloc.

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Suporteri
    Si la voi o sa fie cam 1500 maxim de toți din care un 1000 cânta serios. Si noi vom fi minim 200 de ultrași. Nu spectatori de sala:) sper sa fie un spectacol atat in teren cat si in tribune:) si fără înjurături sau slogane tipice celor din Sibiu:) ca poate iar ramân fără bannere

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      ovidiu89
      ...si dupa ce furati bannerul (iar) plecati?!

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Nu cred !:)
      Daca ai fost in deplasare atunci totul a început de la scandarea voastră. Cei de la U s-ar fi întâlnit cu voi inafara sălii dar voi sunteți cei care sunteți împotriva la asa ceva. Știi sigur la ce ma refer :). Eu nu accept asa ceva. Dar cei care l-au furat ce aveau de făcut? Sa stea la voi in sector sa fie felicitați?:))

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      ovidiu89
      Nu, sa stea la VOI in sector si sa-si incurajeze echipa,nu sa plece din sala!...

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Mda
      Nu ajungem nicăieri asa:) daca fiecare și-ar încuraja echipa si nimic altceva ar fi ideal si frumos. Furatul bannerului tot de la voi a pornit. Si l-ați furat tocmai de la o femeie cu un copil. Restul e cancan

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    Slogane tipice celor din Sb:)))
    @stef parca, scria pe aici dupa meciul cu Steaua, despre sloganele din galeria U. Nedemn un oras universitar sa accepte asa ceva.....si ii dau dreptate.
    Asa ca ovidiu89 vezi putin ".... barna din ochiul tau"

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Esti prin alte dorectii
      Nu le căutam scuze sau ca cei de la U ar fi ușă de biserica. Ca nu sunt. E vorba de ceva punctual început de cei din Sibiu:) cat despre culturalizarea cetățeanului la baschet mai avem drum lung. Povesti cu Pești ca Civilizație si bla bla-URI is egale cu 0. Ca inca nu am scăpat de scursurile tip balcanic si mentalitate comunista. Toți sunteți sfinți pe site dar inafara parca va văd înjurând in trafic si scuipând pe jos

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Hai sa ne bucurăm de meciuri!
      Cel mai bun sa câștige si sper la final sa ne bucurăm noi! Bafta tuturor echipelor participante

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!