Stiri Cupa României Masculin

F8 M. BC Mureș se alătură Stelei și Clujului în semifinalele Cupei României

Silviu Isailă

Silviu Isailă
15.02.2017

BC Mureș Târgu Mureș este cea de-a treia semifinalistă a Cupei României, după ce a trecut în sferturi de Phoenix Galați, scor final 85-75. Mureșenii și-au asigurat calificarea în penultimul act al F8-ului de la Sibiu în urma unui sfert decisiv impecabil, pe care și l-au adjudecat cu 25-12. 

La primul angajament al confruntării, jucătorul celor de la Phoenix Galați, Tony Gugino, s-a accidentat la glezna piciorului stâng. În teren, jocul a fost unul echilibrat, cele două echipe aflându-se la egalitate după primele cinci minute de joc, scor 11-11. Același echilibru s-a menținut până la finalul actului inaugural, scorul 21-21. În actul secund, BC Mureș a avut inițiativa, însă Galațiul s-a ținut bine și la pauza mare a confruntării cele două echipe se aflau la egalitate, scor 40-40.

După reluarea jocului, echipa din Târgu Mureș s-a desprins la cinci puncte, însă replica gălățenilor a venit imediat, preluând conducerea, scor 49-45, cu aproximativ șase minute rămase din penultimul act. Înaintea actului decisiv, echipa antrenată de Florin Nini se afla în continuare în avantaj, scor 63-60. Phoenix Galați s-a distanțat la cinci puncte, replica mureșenilor venind prin Goran Martinic și Dani Popescu, care au egalat situația, scor 67-67, moment în care Florin Nini a cerut timp de odihnă. BC Mureș a continuat jocul bun și s-a distanțat la cinci puncte, scor 72-67, moment în care antrenorul gălățenilor cere din nou timp de odihnă. Echipa mureșeană s-a distanțat la zece puncte, Galațiul reușind să revină la cinci puncte în spatele adversarului, scor 79-74, urmând Santa să fie sancționat cu fault tehnic. Milos Pesic a marcat o singură aruncare liberă, posesia fiind pierdută de către echipa acestuia. Phoenix Galați nu a avut forța necesară de a întoarce soarta partidei și astfel BC Mureș se impune cu scorul de 85-75. 

Punctele echipei din Târgu Mureș în acest meci au fost marcate de LaMarcus Reed 22 (5 recuperări), Ernests Kalve 18, Goran Martinic 16 (6 recuperări), Alin Borșa 9 (5 recuperări), Radovan Markovic 5, Laszlo Lazar 4 (7 recuperări), Dalibor Djapa 4, Dragoș Andrei 4, Szabolcs Santa 2 și Dani Popescu 1. De cealaltă parte, de la Galați, Milos Bojovic a încheiat disputa cu 20 puncte (6 pase decisive), fiind urmat de Anthony Gugino 16, Milos Pesic 9, Cătălin Vlaicu 7 (6 recuperări), Adrian Guțoaia 6, Andrei Petică 6, Drew Brendon 6, respectiv Philip Miller 5.  

BC Mureș se va duela în semifinale cu învingătoarea din această seară dintre BC SCM Timișoara și CSM Oradea, meci care se va disputa joi, 16 februarie, începând cu ora 20:30. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!