Stiri Cupa României Masculin

F8 M. CSM Oradea, victorie categorică în ultimul sfert de finală, contra BC SCM Timișoara

Dan Oancia

Dan Oancia
15.02.2017

BC SCM Timișoara și CSM Oradea s-au duelat pentru ultimul loc în cadrul semifinalelor Final Eight-ului Cupei României de la Sibiu. Echipa condusă de pe bancă de Cristian Achim nu a întâmpinat niciun fel de problemă pentru obținerea victoriei, ba chiar a reușit să facă spectacol în duelul „leilor” din Sala Transilvania. După ce la pauză era deja un ecart de 26 de puncte, scorul final a fost 92-72 pentru Oradea.

Bănățenii au început cu J. Flowers, Rambo, Drăgușin, Jeremic și Păun, în vreme ce Oradea i-a trimis pe parchet pe Mirkovic, Zeno, Mandache, Lucic și Țibârnă. Încurajați de propria galerie, aproximativ 15-20 de fani veniți din Bihor, înarmați cu tobe și steaguri, baschetbaliștii de la CSM Oradea s-au desprins la 9-2 printr-un slam-dunk a lui Țibârnă. A urmat o perioadă de secetă pentru echipa de pe Bega, care a marcat doar trei puncte în primele cinci minute, Costescu cerând time-out la scorul de 3-19. Deși Drăgușin, care a dus lupte dure sub panou, a spart gheața, ostilitățile au evoluat tot în favoarea orădenilor, astfel că scorul după primul sfert era 27-12.

Pasalic și Nicolescu au mai adăugat alte cinci puncte la avantajul echipei lor, reducându-i la tăcere pe cei aproximativ 15 suporteri alb-violeți. Cu Mirkovic și Denison în mare formă, marcatori a celor mai multe puncte până la pauză în fața celor aproximativ 350 de spectatori, baschetbaliștii antrenați de Cristian Achim au terminat en fanfare prima jumătate de meci, scor 57-31.

Reluarea partidei a fost la fel, fără istoric, cu o echipă a CSM-ului în zi de grație, în fața unei grupări șterse. Desele ratări din tabăra alb-violetă, coroborate cu o defensivă mult prea fragilă, le-au ușurat jucătorilor de la Oradea misiunea de a menține avantajul liniștitor, scor 75-50 înaintea ultimului sfert. Deja cu gândul la partida de mâine, din semifinale, contra lui BC Mureș Târgu Mureș, Cristian Achim a rulat întregul lot de jucători în ultimele zece minute. Chiar și așa, scorul final a fost 72-92, pentru o calificare mult mai ușoară decât ar fi crezut și cel mai optimist fan al Oradiei. 

Punctele victoriei bihorene au fost marcate de Branko Mirkovic 15 (7 recuperări, 8 pase decisive), Sean Denison 14 (6 recuperări), Uros Lucic 14, Muhamed Pasalic 10, Andrei Mandache 9, Martin Zeno 9, Titus Nicoară 5 (5 recuperări), Cătălin Petrișor 5 Bogdan Nicolescu 4, Bogdan Țîbârnă 4, respectiv Rareș Pașca 3. De cealaltă parte, din lotul Timișoarei au marcat Milos Komatina 17, Ionuț Drăgușin 13 (7 recuperări), Mladen Jeremic 9, Alin Andrieș 9, Octavian Popa Calotă 8, Adrian Diaz 6, Jonte Flowers 5, iar Dominique Rambo 1. 

CSM CSU Oradea va juca mâine de la ora 20:30 semifinala cu BC Mureș, iar câștigătoarea se va întâlni în finală cu cine va avea câștig de cauză dintre U-BT Cluj și Steaua.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    CSM
    Asa trebuie sa joace o echipa campioana. Maine insa va fi un meci mult mai greu cu Muresul, dar sper ca vom ajunge in finala.

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Bravoo
    Sa dam Cezarului ce e al Cezarului: bravo Achim pt meciul de azi. Bravo baieti, bravo ...chiar tuturor, nu e corect sa nominalizam pe cineva azi. Si totusi....Bravo chiar si pt Tibarna, cu mai multa "rautate" decat de obicei, bravo Petrisor pt "tupeul" de a arunca la cos mai mult ca de obicei, incepem sa semanam a echipa campioana ! :)
    Sean, te asteptam sa completezi revenirea campionilor ! :)

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Bravo Csm
    Un meci foarte bun, în care am arătat alta fata. Mi-a plăcut remarca lui Costescu: ,,faptul că joacă în Europa dovedește că știu să joace astfel de meciuri". Înclin să cred că are dreptate, dar să asteptam adversarii cu pretenții.

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Aceasta este...
    Oradea pe care vreau sa o vad jucand baschet, unita, cu scheme frumoase, fara sa faca eforturi in a juca. Felicitari Oradea! Sper sa fie asa de acum si sa puna umarul la oprirea suprematiei unei singure "banci". Daca si Steaua isi mai intra in joc, am sperante ca macar una sa incurce "U Banca"...

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Rau te roade
      Daca sponsorul oficial era industria sârmei câmpia turzii ce ziceai sper Ca sa va reveniri si sa încurcați aceasta sarma:)). In loc sa zici bă bine ca se bagă banii ca creste valoarea campionatului prefer sa arunc cu noroi. Daca alta banca investea la voi era totul bine?

      cu 7 ani în urmă (16.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    1. Start excelent de meci care a turnat "plumb " in ghetele timisorenilor
    2. Tactica lui Achim la inaltime : anihilarea celor 2 principali marcatori :Jeremic si Flowers (9 respectiv 5 puncte).
    3. S-a vazut "pofta de joc" la totii jucatorii. Asta vreau sa vad : dorinta, implicare, tupeu.
    4. Printre putinele meciuri din acest an in care sunt multumit de Bogdan. Nu a fost extraordinar dar s-a luptat pt fiecare minge.
    In final un sincer bravo si tineti ritmul!

    cu 7 ani în urmă (16.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!