Stiri Cupa României Masculin

F8 M. CSU Sibiu – U BT, un altfel de derby. Atmosfera demnă de o finală a trecut rivalitatea în plan secund

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
15.02.2017

Sibiul găzduiește zilele acestea Final Eight-ul Cupei României iar dacă unii așteaptă finala pentru a vedea cel mai frumos regal baschetbalistic, alții spun că au avut parte de el încă din prima zi a competiției. Sferturile Final Eight Cupa României au adus față în față marile rivale BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca, un nou episod din derby-ul Ardealului care s-a consumat nu numai pe parchet ci și în tribune, atmosfera din Sala Transilvania fiind, după cum s-a văzut, demnă de o finală. Dincolo de frumusețea jocului, interesant este modul în care au evoluat lucrurile în cele 40 de minute ale partidei. Dacă la început au existat mici șicane între galeriile celor două formații, pe parcursul meciului suporterii au mai uitat de rivalitate și finalul i-a prins cântând împreună imnul național al României.

Sala Transilvania a găzduit marți unul dintre cele mai frumoase dueluri dintre CSU Sibiu și U BT. Suporterii Sibiului s-au mobilizat din timp și au comandat sute de tricouri pentru această partidă, colorând în galben celor două tribune ale sălii. La rândul lor, suporterii Clujului au venit în număr mare să-și susțină favorita, umplând o tribună mobilă și o parte din tribuna din spatele băncilor tehnice.

Începutul…

Fanii sibieni au venit din timp la sală pentru a-și ocupa locurile, iar spiritele s-au încins în momentul în care suporterii celor de la U Cluj și-au făcut prezența. Preț de câteva momente au existat mici tensiuni între galeria Sibiului și cea a Clujului, așezată în tribuna mobilă, însă lucrurile s-au calmat imediat după startul partidei, când fanii au fost preocupați să-și susțină favoriții. Pe parcursul meciului, fanii Sibiului au cântat despre culorile galben-albastre care îi reprezintă și, bineînțeles, au făcut să răsune în sală „Acolo este țara mea”, cântec cu care se identifică de câteva meciuri încoace, iar clujenii au ținut să le arate jucătorilor că „Șepcile roșii” sunt acolo pentru ei.

Finalul…

Confruntarea s-a terminat cu victoria clujenilor, scor 88-70, astfel că finalul a fost fericit pentru unii și trist pentru alții. Ceea ce contează este, însă, că am văzut un meci altfel. Unul în care, dincolo de rivalități, a existat respect, suporterii sibieni recunoscând că atmosfera din Sala Transilvania nu ar fi fost la fel de frumoasă fără aportul fanilor clujeni.

Rivalitatea dintre cele două galerii a fost lăsată, așadar, în plan secund, iar la final galeriile celor două formații au aprins lanternele telefoanelor mobile și au cântat împreună „Deșteaptă-te române”. 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii