Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Cristian Achim: „Nu are de ce să ne pară rău. Consider că băieții au făcut un efort fantastic”

Ana-Maria Tutunaru, Andreea Vlase

Ana-Maria Tutunaru, Andreea Vlase
14.02.2018

CSM CSU Oradea a pierdut a doua finală de cupă, în trei ediții. La fel ca și în 2016, U-BT Cluj a câștigat în ultimul act cu orădenii, de această dată cu 64-61. Cristian Achim și-a lăudat elevii pentru turneul pe care l-au făcut, la conferința de presă de după meci.

„Aș dori să-i felicit pe jucătorii noștri. Consider că au făcut un turneu de Cupa României foarte bun. Aș dori să le mulțumesc fanilor noștri care sunt extraordinari, ca de-obicei, și realmente le simțim energia.

E un pic dureros să vorbești la înfrângere, dar viața merge înainte. Le-am spus-o și jucătorilor: atâta timp cât noi considerăm că am făcut tot ce am putut pentru această competiție, ar trebui să ne simțim bine. În momentul în care ne uităm în oglindă și suntem onești cu noi, dacă credem că am făcut totul, atunci nu are de ce să ne pară rău. În sport urmează tot timpul și a doua șansă. Avem în față campionatul, sperăm să avem o competiție mai bună acolo, în care să ne legăm mai mult”, a declarat antrenorul orădenilor.

Acesta a subliniat că echipa sa a primit doar 64 de puncte de la campioană și a reușit să blocheze jucători importanți. Achim a vorbit și despre banca lungă a clujenilor, care beneficiază de cei doi naturalizați, Calnicenco și Watson, eligibili pentru regula cu doi români în teren.

„M-aș fi bucurat să spun că i-am ținut pe Cluj la 64 de puncte marcate. Se pare că n-a fost cazul să mă bucur. Consider că ne-am apărat bine, însă consider că Rasic nu a mișcat astăzi, spre deosebire de alte dăți, nici alți jucători. Însă Clujul, cu o bancă atât de lungă și cu atât de mulți jucători români de valoare, era normal să aibă prima șansă”, a adăugat Achim.

Tehnicianul de la CSM CSU Oradea a vorbit și despre faza care putea aduce victoria echipei sale, când Pasalic a avut o aruncare deschisă, din colțul terenului.

„Eu le-am cerut să mergem pe pătrundere. Kris s-a și dus. Din faptul că ei au strâns foarte mult și au încercat să oprească pătrunderea lui, am avut și acea aruncare complet deschisă pe care, sincer, mizam în momentul în care ei vor strânge. Până la urmă, am terminat meciul cu o aruncare deschisă complet. E treabă și de noroc la un moment dat. Poate dacă aia intra, acum eram noi fericiți. Însă realmente nu are de ce să ne pară rău. Consider că am muncit foarte bine, ne-am făcut treaba foarte bine. Consider că băieții au făcut un efort fantastic”.

Finalista cupei a avut o absență de marcă la acest turneu, Martin Zeno.

„Să sperăm că va fi bun pentru play-off. Nouă ne-a dispărut, cu siguranță, unul dintre cei mai buni jucători ai noștri. Nu este ușor să mizezi pe o carte în care să știi ce ai acolo și, la un moment dat, să dispară poate cel mai bun om al nostru. Poate aduce trofee. Nu e ușor să dispară unul din punctele forte ale echipei, dar asta este, va trebui să ne adaptăm. Dacă va reveni în play-off, vom fi și mai puternici, cu siguranță”, a mai spus Cristian Achim. 

„O echipă ca a noastră, tot timpul va ținti foarte sus. Primul meu gând, în momentul de față, este cum să-i integrez mai repede pe noii veniți. Avem și problema asta. Să încercăm să ne consolidăm poziția în 1-6, iar apoi să avansăm cât mai sus în prisma play-off-ului, iar de acolo e care pe care. Cu siguranță într-o lună vom fi bine spre foarte bine”.

Orădenii reiau campionatul la începutul lunii martie, după pauza pentru naționale. CSM CSU va juca acasă, chiar cu campioana U-BT Cluj. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Vesnicul optimist. Tibirna capitan.

    cu 6 ani în urmă (14.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      :)
      Tibirna antrenor! :)

      cu 6 ani în urmă (14.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!