Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Gazda turneului final nu a mai câștigat Cupa României din 2008

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.02.2017

CSU Asesoft Ploiești învingea pe Elba Timișoara cu 90-73 în finala Cupei României, meci disputat pe data de 12 aprilie 2008 în Sala Olimpia din Ploiești. Era ultima dată când o echipă gazdă a turneului final din Cupa României reușea să-și adjudece trofeul. De atunci și până în prezent au trecut 8 ediții în care nicio echipă organizatoare nu a mai reușit să se impună, cu precizarea că în 2010 turneul s-a desfășurat într-o locație neutră, la Sibiu, fără ca CSU să fie printre cele patru echipe. 

După o pauză de 7 ani turneul final revine la Sibiu, în Sala Transilvania, de această dată și cu echipa locală la start, dar și cu un nou format, 8 echipe în loc de 4. Cu toate aceste schimbări survenite, CSU Sibiu și suporterii lor deja celebri speră ca „blestemul echipei organizatoare” să fie rupt, iar trofeul să intre in vitrina clubului. Misiunea nu va fi ușoară, urmând să întâlnească în sferturi deținătoarea Cupei României, respectiv liderul detașat din LNBM, U-Banca Transilvania. Totuși, elevii lui Dan Fleșeriu au un sezon foarte bun, iar împinși de la spate de poate cei mai fanatici suporteri din România, vor reuși să cucerească trofeul mult râvnit. 

Revenind la gazdele turneelor finale ale Cupei României și ghinionul acestora, vom prezenta într-un tabel ce s-a întâmplat din 2008 și până în prezent în cele 9 Final Four-uri organziate: 

An    Gazdă TF       Câștigătoare   
   2008    Ploiești    CSU Asesoft Ploiești (vs. Elba Timișoara 90-73)   
2009 Târgu Jiu CSU Asesoft Ploiești (vs. CS Otopeni 83-63)
2010 Sibiu (neutru) Elba Timișoara (vs. Gaz Metan Mediaș 92-83)
2011 Târgu Mureș Gaz Metan Mediaș (vs. Steaua CSM 71-61)
2012    CSM București    BCM U Pitești (vs. Elba Timișoara 91-78)
2013 Timișoara Gaz Metan Mediaș (vs. U Mobitelo Cluj 76-62)
2014 Ploiești Energia Târgu Jiu (vs. CSM Oradea 58-55)
2015 Pitești BC Timișoara (vs. BC Mureș 78-73 OT)
2016 Oradea U-BT Cluj (vs. CSM Oradea 82-75)
2017 Sibiu ???

Final Eight-ul ediției 2016-2017 al Cupei României se va desfășura în perioada 14-17 februarie în Sala Transilvania din Sibiu, după un program pe care îl puteți consulta AICI

Un alt amănunt interesant legat de această ediție a Cupei României este faptul că, dintre toți cei 8 antrenori prezenți la Sibiu în zilele următoare, doar unul dintre ei și-a trecut în cont trofeul din postura de antrenor și anume Tudor Costescu în 2012 cu BCM U Pitești, actualmente principal la BC SCM Timișoara. Ceilalți 7 tehnicieni sunt Dan Fleșeriu (CSU Sibiu), Mihai Silvășan (U-BT Cluj), Claudiu Fometescu (Steaua CSM EximBank), Vladimir Vuksanovic (SCM U Craiova), Barnabas Szaszgaspar (BC Mureș), Florin Nini (Phoenix Galați) și Cristian Achim (CSM CSU Oradea). De notat este faptul că, Mihai Silvășan a cucerit de curând trofeul, în ediția precedentă, însă din postura de jucător al U-BT Cluj, în timp ce Florin Nini și-a dat demisia de la Energia Târgu Jiu înaintea Final Four-ului din 2014, atunci când gorjenii au reușit să câștige trofeul sub comanda interimarului Radu Stroescu. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu @totalbaschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!