Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Horia Păun, președintele FRB: „Următoatele cinci zile vor fi un adevărat regal baschetbalistic”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
14.02.2017

 

Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun a participat în această după-amiază la o conferință de presă desfășurată la Sala Transilvania din Sibiu, acolo unde se vor disputa, de astăzi și până sâmbătă, Final Eight-ul Cupei României și All Star Game 2017. Alături de președintele FRB, la conferință au luat parte și directorul BC CSU Sibiu, Horațiu Floca și Adrian Voinescu, director de evenimente din cadrul FRB.

Horia Păun a ținut să laude clubul sibian pentru organizarea evenimentului și s-a declarat bucuros de faptul că turneul final al Cupei României se desfășoară la Sibiu.  

„Mă bucur foarte mult că ne întoarcem la Sibiu. Ne întoarcem cu un format nou, Final Eight Cupa României. Următoatele cinci zile vor fi un adevărat regal baschetbalistic. Venim cu acest nou format de Cupa României, ne întoarcem de la Final Eight-ul de Cupa României Feminin și am constatat că acest sistem competițional este foarte atractiv pentru public, pentru presă și foarte competitiv pentru echipele participante. Sunt convins că în următoarele zile vom avea tribunele pline și, așa cum ne-au obișnuit, fanii sibieni și Asociația al 6-lea jucător vor umple până la refuz tribunele Sălii Tranilvania. Organizatorii au făcut o treabă foarte bună și aș vrea să-l felicit pe Horațiu și pe echipa lui”, a declarat Horia Păun, președintele FRB.

La rândul său, Adrian Voinescu este convins că spectatorii prezenți în Sala Transilvania vor oferi un spectacol de înaltă clasă atât la meciuril din Cupa României cât și la All Star Game, care revine la Sibiu după șapte ani.

„Sala este foarte frumoasă, sunt convins că va fi un spectacol de gală al baschetului românesc aici, în aceste cinci zile, și sunt convins că tribunele vor fi arhipline. Am văzut meciul din campionat, un derby de tradiție al Ardealului, Sibiu - Cluj. Am văzut două galerii absolut superbe în Polivalenta din Cluj și sunt convins că același lucru se va întâmpla și aici. Există un grup absolut minunat de suporteri în Sibiu, sunt convins că vor fi aici și vor face o atmosferă superbă și sperăm că și All Star Game-ul va fi un spectacol de înaltă clasă, așa cum au fost și cele de până acum și așa cum a fost cel de acum șapte ani. All Star Game-ul se întoarce la Sibiu după șapte ani”, a spus directorul de evenimente din cadrul FRB.  

În cadrul conferinței de presă, directorul BC CSU Sibiu, Horațiu Floca a anunțat că, pe parcursul celor cinci zile ale competiției, suporterii vor avea posibilitatea să își achiziționeze de la Fan Shop-ul deschis la Sala Tranilvania replici ale echipamentelor de joc care vor fi folosite de baschetbaliști la ASG sau alte articole promoționale iar o parte din banii strânși vor fi folosiți pentru amenajarea unor terenuri de baschet din Sibiu.  

„Împreună cu compania Superbet, sponsorul principal al evenimentului, și cu compania Andu, furnizorul de echipament pentru All Star Game, am hotărât că vrem să întoarcem ceva comunității în care ne desfășurăm activitatea și am decis să investim o parte din banii pe care îi vom obține prin vânzarea echipamentelor sportive ale jucătorilor de la ASG, pe parcursul celor cinci zile, în amenajarea unor terenuri de baschet din Sibiu. (...) Sper să reușim să ducem acest proiect până la capăt, așteptăm să se îmbunătățească vremea și sperăm ca în mai terenurile să fie gata”, a declarat Horațiu Floca. Proiectul se va baza și pe susținerea Federației Române de Baschet, după cum a anunțat președintele Horia Păun.

Superbet Final Eight Cupa României debutează în această seară, de la ora 18, la Sala Transilvania din Sibiu.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Intrebati-l careva cat mai are de gand sa masacreze sansele in Europa si implicit in campionat ale echipelor romanesti pentru "cresterea valorii jucatorului din Romania" prin limitarea echipelor la 5 straini pe foaia de joc.

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or:

      Csm
      Lasa-l ca poate impreuna cu Tudor Costescu ( cel cu idea de 2 jucatori romani in Cupa Romaniei) le mai puiaza mintea vreo aberatie. :P

      cu 7 ani în urmă (14.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Demisia Paun
    Oare ce ne mai pregăteste sezonul viitor? Nici nu vreau să mă gândesc...

    cu 7 ani în urmă (14.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!