Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8 M. Timba Timișoara și CSM Steaua Eximbank se duelează în prima rundă a Cupei României

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
09.02.2018

bc timba csm steaua cupa romaniei bucuresti

CSM Steaua Eximbank este favorită în faţa celor de la BC Timba Timişoara în partida care contează pentru prima rundă din Final Eight, echipă contra căreia a câştigat toate duelurile de până acum.

Bănățenii vin după o înfrângere usturătoare în campionat, scor 118-86 pe teren propriu cu CSU Sibiu. Primul sfert a fost unul extrem de bun, cu multe puncte marcate de ambele echipe. Nu mai puțin de 60 de puncte s-au marcat în primele 10 minute ale meciului, 35 de partea sibienilor și 25 de partea gazdelor de la BC Timba. Timișorenii au încercat să reducă din deficit pe parcursul sfertului secund, dar nu au reușit să se apropie la mai mult de 6 puncte. Sibienii au intrat la pauza mare cu un avantaj de 11 puncte, scor 56-45, și au revenit în forță pe parchet. Ambele formații au marcat din nou peste 20 de puncte, însă oaspeții au fost cei care au înscris mai mult, distanțându-se la 18 lungimi. Ultimul act a început de la scorul de 85-67 pentru galben-albaștri, care au atins borna de 100 de puncte cu 4 minute înainte de finalul partidei.

În acel meci, Mario Lazăr a fost liderul echipei sale, cu 25 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, toate pentru un indice al eficienței de +27.

Și de partea cealaltă CSM Steaua a suferit o înfrângere în deplasare la Phoenix Galați, scor 93-85. Partida a fost una extrem de echilibrată. Steliștii au avut un avantaj de maxim 5 puncte în primul sfert și au intrat după primul sfert cu un avantaj de 3 puncte, scor 25-22. Cu toate acestea elevii lui Nini au revenit grație unui run de 10-2. Steaua a intrat în avantaj după un and-one al lui Marinov și tot bulgarul a adus un avantaj de 4 puncte pentru Phoenix, scor 79-75. Ajutați de Tudor Sabău, americanii lui Phoenix au reușit un run impresionant de 18-6 în ultimele 5 minute, cu care au adus o victorie spectaculoasă pentru moldoveni.

Dragan Zekovic a fost omul meciului pentru bucureșteni, cu 26 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, reușind să ajungă la o cotă a eficienței de +27.

În meciurile directe, CSM Steaua Eximbank conduce cu 5-0. Cele două echipe s-au mai întâlnit în acest sezon în Liga Naţională, acolo unde Steaua s-a impus cu scorul de 84-62. Dragan Zekovic a înscris atunci 20 de puncte cu 8 recuperări, iar Brandon Taylor a avut 18 pct cu 9 pase decisive pentru stelişti, în timp ce Cameron Naylor lor a fost principalul marcator al gazdelor, cu 17 pct, 5 recuperări şi 4 pase decisive.

În ediția de anul trecut a Final Eight-ului Cupei României, CSM Steaua Eximbank s-a oprit în semifinale, când a pierdut duelul contra U-BT Cluj Napoca, scor 88-75.

Timba Timișoara și CSM Steaua Eximbank se vor întâlni sâmbătă, 10 februarie, de la ora 20:00, în Sepsi Arena. Meciul va fi transmis pe FRB Tv.

Partida va fi arbitrată de brigada formată din  Laszlo Bukurești, Șerban Rașoga și Ciocan Ciprian, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Raduly Zoltan.

Foto: facebook BC Timba Timişoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!