Stiri Cupa României Masculin

F8 M. U-BT Cluj-Napoca este prima finalistă a Cupei României

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
16.02.2017

U-BT Cluj-Napoca a obținut calificarea în finala Cupei României după ce a învins pe Steaua CSM EximBank la o diferență de 13 puncte. Clujenii s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a meciului și deși roș-albaștrii au dat semne de revenire, U BT a reușit să gestioneze mai bine finalul de joc, câștigând cu scorul de 88-75. 

Steliștii au deschis balul prin reușita de 3 puncte a lui Mihai Paul, însă clujenii au trecut la conducere și la jumătatea sfertului se duceau la 5 lungimi, după un coș semnat de Dykes. Roș-albaștrii au revenit rapid grație celor 6 puncte marcate de Malesevic, Steaua preluând din nou conducerea. Cele două formații au mers cap la cap până la finele sfertului, care s-a încheiat cu un avantaj minim de un punct în favoarea roș-albaștrilor.

Lucrurile s-au schimbat în sfertul secund, dominat complet de clujeni. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au început cu un run de 8-0 și s-au dus la 7 lungimi de adversari. Szijarto a punctat apoi pentru Steaua, dar clujenii și-au continuat minutele de superioritate și și-au mărit considerabil ecartul, intrând la pauza mare cu un avantaj de 15 puncte: 46-31.

Penultimul act a fost mai echilibrat, dar clujenii au intrat în decisiv cu un avantaj de 17 puncte grație jocului bun făcut în prima jumătate a partidei. Tabela de marcaj indica scorul de 65-48 cu 10 minute înainte de final.

Roș albaștrii au dat semne de revenire în actul decisiv când, după un parțial de 8-0, s-au apropiat la 10 puncte: 68-58. Clujenii s-au repliat însă și și-au mărit din nou ecartul la 14 puncte, după a doua reușită din acest sfert de 3 puncte a lui Moldoveanu. Baschetbaliștii lui Fometescu au continuat lupta și au redus din ecart, apropiindu-se cu două minute înainte de final la 8 puncte. Deși și-au adjudecat penultima secvență (27-23), roș-albaștrii au pierdut partida cu U BT, astfel că în finala Cupei României merge formația clujeană, câștigătoarea trofeului de anul trecut.  

Principalul realizator de la U-BT Cluj a fost, la fel ca în meciul din sferturile Final Eight-ului, Vlad Moldoveanu. Internaționalul român a încheiat partida cu 21 de puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive și o inetrcepție. De partea cealaltă, cel mai bun marcator al celor de la Steaua a fost Cătălin Baciu, cu 17 puncte.

A doua finalistă se va afla în această seară, după partida dintre BC Mureș Tg. Mureș și CSM CSU Oradea. Dacă Oradea învinge, se va reedita finala de anul trecut. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii