Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Vlad Moldoveanu, artizanul victoriei obținute de U-BT la Sibiu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
15.02.2017

U-Banca Transilvania a obținut calificarea în semifinalele Cupei României, după ce a trecut în sferturile competiției de gazda Final Eight-ului, BC CSU Sibiu, cu scorul de 88-70. Cel mai bun om al clujenilor în partida contra celor de la CSU Sibiu a fost Vlad Moldoveanu.

Românul a intrat titular și a evoluat timp de 32:59 minute în fața sibienilor, fiind aproape de double-double. Baschetbalistul lui U-BT a încheiat partida cu 21 de puncte și 9 recuperări, înregistrând un indice al eficienței de 23 de unități. Vlad Moldoveanu a avut o seară bună la capitolul aruncări, reușind 3/6 de la 2 puncte, 3/5 de la 3 puncte și 6/6 de la libere.

Acesta este primul meci în care Vlad Moldoveanu evoluează pentru formația clujeană în Cupa României, U-BT fiind calificată direct în turneul final al competiției. În campionat, extrema lui U Banca Transilvania adună în medie 18.2 puncte pe meci, 5.6 recuperări și 2.3 pase decisive.

U BT Cluj-Napoca va juca joi în semifinalele Final Eight Cupa României, urmând să dea piept cu Steaua CSM EximBank, formație care a trecut în sferturi de SCM Universitatea Craiova cu scorul de 83-63.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    VM
    se simte excelent la Cluj si asta se vede. Este vedeta echipei ( si prin prisma faptului ca este jucator roman) si are multa incredere in el avand in vedere faptul ca joaca intr-un campionat mai slab decat cele in care a evoluat in ultimii ani.
    E leader si team-player in acelasi timp, isi asuma responsabilitati dar nu exagerat si de cele mai multe ori se si apara cu tupeu si energie (avand in vedere ca este pus sa se apere la 5 clasic- de ex. popescu, cand el e un 4-5.
    Sa speram ca isi va pastra sanatatea si motivarea pana la finalul sezonului si ca acest sezon in Romania, la Cluj, il va ajuta sa performeze si la Eurobasket, astfel incat sa ne ajute sa evitam meciuri rusionase in grupa...
    Cine stie, poate s-a gandit si la treaba asta cand a ales Clujul anul asta...pentru ca nu il mai vad inca un an la Cluj. In special daca se castiga campionatul.

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • streetball44:

      Sa speram
      Probabil ca daca nu reusim sa castigam titlul, va pleca, el si multi altii, gen Rasic si Dykes & Adamovic care deja sunt la al 2lea sezon cu noi, stim bine cum se ruleaza loturile in baschet si mai ales la noi in campionat. Daca vom castiga, nu ramane decat sa speram ca vom reusi sa-i pastram pe cei mai multi dintre ei inca un sezon si, cu ajutorul federatiei, echipele sa beneficieze de un al 6lea strain pe foaia de joc. Pana atunci insa...e cale lunga, vedem ce o sa fie.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      ,
      Eu cred ca UBT vrea sa construiasca o echipa cu jucatori pe termen lung.

      -VM a venit in Romania cu scopul de a ridica Romania pe plan european. 90% ramane in Romania. 89% ramane la UBT.

      -Adamovici cred ca se simte destul de bine la noi si nu vad de ce ar pleca.

      -Dykes la fel. E o vedeta a orasului si un om important pentru echipa.

      - Rasic - nu stiu ce sa zic, Rasic e un jucator care schimba foarte des echipa si nu stiu de ce. Ma uitam acu 10 minute in istoria lui si am descoperit ca a jucat la vreo 15 echipe in ultimii 10 ani.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • streetball44:

      @ARK
      Buna observatie, sigur ca da, atmosfera la echipa e una super buna, iar jucatorii se simt comfortabil, e un lucru in plus care ma face sa cred si sa sper ca in cazul unui succes la final, vom pastra in proportie de 90-95% echipa actuala. Cat despre Rasic, e un jucator mare, ne uitam doar pe unde a evoluat de-a lungul anilor. Probabil cauta echipe care sa poata avea un parcurs cat mai lung european, fiind obisnuit cu astfel de partide. Cine stie, eu unul sper ca in cazul castigarii titlului, sa-l convingem totusi sa mai stea un sezon si sa nu ne lase :)

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      Streetball
      Daca cauta echipe unde sa joace mai mult in europa, nu ar fi plecat de la echipe cu care a castigat trofee.
      Ceva "pute". Uitate de exemplu ce a facut in ultimii 2 ani:
      -Pleaca de la turci - echipa de pe locul 11, fara parcurs european
      -Sta 3 luni la steaua
      -merge inapoi in turcia, la o echipa care retrogradeaza
      - merge in Serbia si joaca cateva meciuri
      - Vine la cluj.

      Nu imi exprima incredere deloc.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Rasic e un profresionist care mai are 2,3 ani de jucat si cred ca oricine cu valoarea lui ar juca pt bani, ca din gloria personala si suflet nu traiesc nici nevasta, nici copilu. Oricum cta joaca,ca ii un meci sau 10, o face la un nivel cum 90% din jucatorii din ROmania, doar viseaza. Clujul ii datoareaza deja un trofeu si inca cateva meciuri castigate sau intoarse pe mana lui...daca maine prinde un contract mai mare ce poti sa ii zici, ca a gandit cu capul? Ar trebui sa ne intre bn in cap, Rasic are 33 de ani, e cel mai bun jucator pe care multi dintre cei care scriu aici au avut sansa sa il vada la Cluj si ar fi bine sa va bucurati de fiecare minut in ccare preda o lectie de baschet

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    @ARK
    si eu cred ca U-BT vrea o echipa pe termen lung (parca press release-ul era ca vlad semnase pe doi ani + unu optiunea lui) dar nu cred ca U se va opune daca vlad ar vrea sa semneze cu o echipa mare care joaca in euroliga.

    despre restul stiu ca au contracte pana anul asta (again press release-urile de anul trecut, cand au semnat) dar nu m-ar surprinde daca ar continua la U

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    U
    StudentU : Vlad a semnat pe 3 ani, asa ca nu e cazul sa fi chiar atat de ingrijorat.Dykes si Adamovic isi vor incheia contractul anul acesta, iar in functie de pretentiile fiecaruia, clubul va decide daca se continua cu ei sa nu. Pronosticul meu e ca, cel putin Adamovic ramane. Cu Dykes va fi ceva mai greu, dar sunt sanse bune sa ramana si el. Oricum, nu cred ca exista alta echipa in LNBM care sa-i poata satisface pretentiile financiare deci, daca va fi sa plece, va pleca "afara". Rasic si Pustozvonov au semnat deasemenea pe 2 ani, din cate stiu.

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Nu eram foarte ingrijorat
      Doar am exprimat o opinie.
      Nu stiam cine ce perioada contractuala are dar in istoria recenta a echipei, ultimii 13-14 ani de cand o urmaresc eu, dupa fiecare sezon, indiferent de rezultatele din acel sezon, s au facut restructurari masive in lot. Din motive de atingere obiective si incercare de reincepere a unui nou ciclu de formare a unei echipe sau, dimpotriva, de cele mai multe ori, din motive de performante mai scazute decat cele asteptate.
      Adamovic si Dykes pe mine nu ma (mai) incanta foarte mult. In principal caracterul lor nu mi place si cum se exprima pe teren, iar la Adamovic nici performanta sportiva nu a extraordinara sezonul asta. As prefera un Martinic de exemplu.
      Una peste alta, hai sa vedem cum se finalizeaza sezonul asta si mai vedem ce urmeaza in fct de rezultatele obtinute.

      cu 7 ani în urmă (15.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!