Stiri Cupa României Masculin

F8 M. Vlad Moldoveanu, jucătorul cu cele mai solide prestații până la finală

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.02.2017

U BT Cluj-Napoca s-a calificat în ultimul act al Cupei României, după ce în sferturi a trecut de echipa  gazdă, CSU Sibiu, iar mai apoi a învins în semifinale pe Steaua CSM EximBank.

Vlad Moldoveanu a fost cea mai importantă piesă din trupă lui Mihai Silvășan. El a reușit să marcheze în ambele partide câte 21 de puncte. Contra lui CSU Sibiu el a adăugat 9 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce împotriva Stelei a avut 11 recuperări și 2 capace. Moldoveanu a înregistrat un index al eficienței de 24 de unități în primul joc și unul de 23 în cel de-al doilea. Vlad a fost eficient din spatele arcului de cerc de la 3 puncte, de unde a marcat 6 coșuri din 11 încercări pentru un procentaj de 54.5%. De asemenea de la linia de libere a ratat o singură aruncare (10/11) în timp ce de la 2 puncte are un procentaj puțin sub 50% (7/15).

Mihai Silvășan l-a folosit pe Vlad Moldoveanu în ambele partide desfășurate până la finală în medie peste 34 de minute.  

În cariera sa, Vlad Moldoveanu a mai jucat o finală de cupă, pe vremea când evolua BC Kalev, pierdută la acea vreme în fața lui Tartu Rock.

U BT Cluj-Napoca are șansa să-și apere trofeul cucerit anul trecut la Oradea, în timp ce Vlad Moldoveanu își poate trece în palmares prima cupă. Finala cu BC Mureș demarează astăzi, 17 februarie, cu începere de la ora 19:00 la Sala Transilvania din Sibiu.

2 comentarii la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Ajutor
    Cineva din Cluj care pleacă spre Sibiu?

    cu 7 ani în urmă (17.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dane :

    v m
    Urmaritil va rog frumos in finala si ve-ti vedea ca la fiecare aparare cum ,DA cu maina ca la fiecare meci dealtfel - UNI arbitri la-sa jocul prea barbatesc ,DAT FIIND FACTUL CA ESTE FOST JUCATOR DE SUPER LIGA SI ASA JIS NBN
    Este un jucator forte bun,bar i se permite foarte multe mai ales in aparare.

    cu 7 ani în urmă (17.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!