Stiri

FC Barcelona reușește să câștige pe teren propriu și trimite seria cu Anadolu Efes în decisiv

David Istrate

David Istrate
27.04.2019

Vineri, 26 aprilie, au fost programate două jocuri din playoff-ul Euroligii masculine, ambele având o miză semnificativă pentru echipele gazdă. Baskonia și Barcelona aveau neapărată nevoie de victorie pentru a trimite seriile în care se află în decisiv, asigurându-și astfel încă o șansă de a se califica la Final Four-ul din Vitoria-Gasteiz.

Seara a început cu disputa din Fernando Buesa Arena dintre Baskonia și CSKA Moscova. Jucătorii formației antrenate de Velimir Perasovic au început mai bine confruntarea și la pauză aveau un avantaj de 9 puncte, scor 48-39. Aceștia au condus la un moment dat și la 12 puncte, însă nu au fost în stare să mențină această diferență. Oaspeții, mult mai experimentați în meciurile cu miză, au revenit imediat pe tabelă și au trecut la conducere în debutul actului decisiv. Sfertul patru a fost controlat în totalitate de rușii pregătiți de Dimitris Itoudis care au reușit să câștige cu scorul final de 92-83.

Cel mai bun marcator al lui CSKA Moscova a fost francezul Nando de Colo, care a finalizat partida cu 27 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Acesta a fost urmat de Cory Higgins (19 puncte, 2 pase decisive, o recuperare, o intercepție) și de Nikita Kurbanov (15 puncte, 7 recuperări). De partea cealaltă, principalii jucători ai gazdelor au fost Vincent Poirier (21 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac), Patricio Garino (16 puncte, 3 recuperări), Johannes Voigtmann (12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace) și Tornike Shengelia (11 puncte, 5 recuperări).

Datorită acestui rezultat, CSKA Moscova câștigă seria cu 3-1 și o elimină chiar pe echipa pe al cărei teren va avea loc Final Four-ul Euroligii. Baskonia Vitoria-Gasteiz pierde astfel șansa de a lupta pentru trofeu chiar în fața propriilor suporteri.

În cealaltă întâlnire a serii, Barcelona s-a confruntat cu Anadolu Efes, formație ce conducea cu 2-1 înaintea acestui joc. Trupa pregătită de Ergin Ataman a început foarte bine meciul din Palau Blaugrana și conducea cu 22-15 după primul sfert. Actul secund a fost însă controlat de gazde, care au mai redus din deficit și au intrat la vestiare cu -2, scor 36-38. După reluarea partidei, FC Barcelona a reușit un sfert trei de excepție, câștigat la o diferență de 15 puncte. Drept urmare, elevii lui Svetislav Pesic conduceau cu 63-50 înaintea ultimelor 10 minute, fiind aproape de o victorie importantă, Pe final, oaspeții au făcut o ultimă încercare de a reveni pe tabelă însă apărarea gazdelor a stat foarte bine. Prin urmare, spaniolii s-au impus cu 82-72 și au trimis seria în decisiv.

Liderul gazdelor a fost Kyle Kuric (19 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă) însă încă trei jucători din echipa sa au terminat cu minim 10 puncte: Ante Tomic (13 puncte, 6 recuperări, două capace), Chris Singleton (12 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție) și Kevin Seraphin (12 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă). În schimb, remarcații din tabăra oaspeților au fost Shane Larkin (20 de puncte, 3 intercepții, 3 pase decisive, o recuperare), Krunoslav Simon (17 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Adrien Moerman (11 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac) și Rodrigue Beaubois (10 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, două capace).

Astfel, seria dintre Barcelona și Anadolu Efes va avea nevoie de meciul 5, fiind singura din acest playoff care va fi decisă în acest mod. Confruntarea decisivă va avea loc miercuri, 1 mai, de la ora 20:00, pe terenul lui Anadolu Efes.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!