Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare își dispută marți restanța din etapa a 6-a a grupei A

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.12.2018

FCC ICIM Arad primește marți, de la ora 18:30, vizita vicecampioanei CSM Satu Mare. Meciul din etapa a 6-a a fost amânat de acum o lună, când sala arădeană era ocupată cu un târg. Arădencele au cedat până acum un singur meci pe propriul teren, iar sătmărencele au câștigat jumătate din meciurile jucate în deplasare, 2 din 4.

Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte în clasament. CSM Satu Mare are 14 puncte după 6 victorii și 2 înfrângeri. Cele două eșecuri ale alb-roșiilor s-au înregistrat pe terenul celorlalte ocupante ale podiumului provizoriu, ACS Sepsi SIC și Olimpia CSU Brașov. Formația sătmăreană are 3 victorii la rând de când este condusă de spaniolul Maikel Lopez, inclusiv cea de la Cluj-Napoca, cu 70-54. CSM s-a impus în ultima etapă acasă cu CSM Târgoviște, scor 76-62.

FCC ICIM Arad este pe locul 4 în clasament, cu 11 puncte după 3 victorii și 5 înfrângeri. Galben-albastrele au 3 victorii și o înfrângere pe propriul teren în această ediție de campionat. Singurul eșec acasă a fost cel la zece puncte cu campioana en-titre. Arădencele au câștigat vineri cu 85-73 acasă în fața Olimpiei CSU Brașov.

Elevele lui Miljan Medvedj au reușit o evoluție bună în prima repriză din turul de la Satu Mare, disputat la începutul lunii octombrie. La fel ca în alte partide, sătmărencele au avut un ritm mult mai bun în repriza secundă, când nu mai trebuie să joace jucătoarele sub 23 de ani, au pus mai multe probleme în apărare și s-au impus la final cu 74-59.

Ambele echipe au avut atunci absențe importante. La gazde nu a jucat Promise Amukamara, recent întoarsă de la Cupa Mondială, dar fără viza medicală luată la timp pentru acel meci. La oaspete nu a jucat Harrison. Brittany Denson a fost coșghetera acelei partide cu 21 de puncte, iar Miljana Dzombeta reușea 18 puncte pentru oaspete.

CSM Satu Mare îl avea la acea vreme pe bancă pe Marius Dobă, de care s-a despărțit între timp. La meciul din ultima etapă, Maikel Lopez nu s-a putut baza pe Matea Tavic și Kristina Baltic, accidentate. Miljan Medvedj nu a putut să o folosească pe A'Lexus Harrison în ultimul meci, accidentată și ea.

CSM Satu Mare are o medie de 73 de puncte înscrise pe meci și 65,8 primite în cele 8 partide jucate până acum în grupa valorică A din LNBF. FCC ICIM Arad are 67,9 puncte marcate și 69,4 primite pe meci. Galben-albastrele stau mai bine la media recuperărilor (40,3 față de 38,3). Sătmărencele au cifre mai bune la assist-uri (18,3 față de 14,4), intercepții (11,5 la 10,5), capace (2,6 la 1,9), mingi pierdute (14 față de 15,9) și greșeli personale (18,3 la 19,9). Alb-roșiile au procentaje puțin mai bune la aruncări: 47,3% la șuturile din semicerc față de 45%, 32,9% la triple față de 29,5% și 63,8% la libere față de 59,8%.

În ceea ce privește statistica individuală, Brankica Hadzovic este cea mai bună marcatoare a arădencelor cu 18,9 puncte pe meci, iar Brittany Denson este coșghetera sătmărencelor cu 18,6 puncte pe meci. La capitolul recuperări, Leeza Burdgess are 11,1 recuperări pe meci pentru gazdele de mâine, iar Denson, 8,3. Hadzovic este cea mai bună pasatoare la galben-albastre cu 5,4 assist-uri pe meci, iar Promise Amukamara are 4,4 pase decisive pe partidă pentru alb-roșii.

Din 2008 până acum au fost 45 de confruntări directe în competițiile interne între cele două echipe. Arădencele au 26 de victorii, iar sătmărencele 19. Au fost și finale între cele două echipe, câștigate de formația de pe Mureș. CSM Satu Mare s-a impus în ultimele patru dueluri directe din întrecerile interne. FCC ICIM câștiga ultima dată în aprilie 2017, în deplasare, în jocurile de clasament.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare se joacă marți, de la ora 18:30, la sala Victoria. Vor arbitra Andrada Csender, Vlad Potra și Cristian Trofim, supervizați de Radu Vaida.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!