Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște încheie prima etapă din Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.12.2018

Partida dintre FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște închide prima etapă din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte după prima fază, fiind despărțite de rezultatele directe.

Ambele formații au 4 victorii și 6 înfrângeri în grupa valorică A și iau mai departe cele 14 puncte acumulate. Arădencele sunt pe locul 4 și dâmbovițencele pe 5, la patru puncte de lider. Locul din clasament la finalul grupei valorice A a contat și pentru stabilirea programului în faza a doua. Departajarea s-a făcut la rezultatele directe, galben-albastrele având +5 la total în confruntările din prima fază.

Până acum ambele echipe au câștigat confruntarea directă de pe propriul teren. Formația de pe Mureș s-a impus cu 78-65 în etapa a 3-a, din 23 octombrie. Atunci gazdele au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 19 puncte, făcând diferența din interiorul semicercului. Cinci arădence au fost în double-digits, cu Marta Fodor având 17 puncte, urmată de Miljana Dzombeta și Brankica Hadzovic cu câte 15. Trei dâmbovițence au încheiat în double-digits, cu Monique Coker având 15 puncte, iar Gabriela Irimia și Larisa Toma câte 13. Toma a fost cea mai eficientă jucătoare a oaspetelor, având și 8 recuperări.

Returul s-a disputat de 1 decembrie și le-a revenit celor de la CSM Târgoviște cu 71-63. Elevele lui Cătălin Tănase s-au desprins decisiv în sfertul secund, adjudecat cu un avans de 12 lungimi. Distanța maximă a fost de 15 puncte pentru dâmbovițence, dar și oaspetele au condus cu 7. Diferența s-a făcut tot la șuturile de două puncte, gazdele având un procentaj mult mai bun. Brankica Hadzovic a fost coșghetera acelei partide cu 26 de puncte, având o coechipieră care a mai înscris peste 10 puncte. Ancuța Stoenescu și-a condus echipa spre victorie cu 18 puncte și 7 recuperări, iar Gabriela Irimia a reușit primul său double-double la CSM. Extrema n-a mai jucat în campionat de la acel meci.

Față de acele dueluri, echipa arădeană a renunțat la A'Lexus Harrison și a adus-o pe Milica Deura, care a debutat miercuri. Atunci FCC ICIM Arad a bifat primul succes în deplasare în acest sezon, 78-56 la Cluj-Napoca, cu lanterna roșie Universitatea. CSM Târgoviște a pierdut în ultima etapă acasă cu Olimpia CSU Brașov, scor 80-92.

Formația antrenată de Miljan Medvedj are un bilanț de 3 victorii și 2 înfrângeri pe propriul teren în această ediție de campionat, în timp ce dâmbovițencele au câștigat 2 meciuri în deplasare și au pierdut 3.

CSM Târgoviște are medii de 69,8 puncte înscrise și 74,7 primite, în timp ce FCC ICIM Arad are 67,3 puncte marcate pe meci și 67,7 primite. Cele două echipe au multe medii apropiate: recuperări (39 la arădence față de 37,6 în dreptul CSM-ului), pase decisive (15,1 și 15), capace (1,9 și 2,2), mingi pierdute (15 la 13,7). Galben-albastrele stau mai bine la intercepții (10,5 față de 7,6), dar au mai multe faulturi (19,1 față de 15,4). Și la șuturile din acțiune sunt procentaje apropiate: din semicerc 43,9% față de 45,9%, de afară 29,5% și 30,2%, iar de la linia de fault, 61,8% față de 62,1%.

Căpitanii celor două echipe sunt liderii la puncte și pase decisive. Brankica Hadzovic are medii de 18,8 puncte și 5,6 assist-uri, iar Ancuța Stoenescu are 16,8 ppg și 3,2 assist-uri. Leeza Burdgess este liderul arădencelor la recuperări, cu 10,8, în timp ce Larisa Toma are 6,7. Reamintim că formația de lângă Turnul Chindiei are doar două straniere, pe Monique Coker și Porsche Poole, care au venit după un sezon la Arad. Galben-albastrele au 4 jucătoare străine în lot.

Din 2005 încoace, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 52 de confruntări directe între cele două echipe, cu 34 de succese dâmbovițene și 18 arădene. Au fost mulți ani în care cele două echipe se luptau cu trofeele pe masă. După ultima decizie din cazul Dikeoulakos, CSM Târgoviște speră să rezolve interdicția la transferuri internaționale și să revină în lupta la titlu. Formația arădeană a avut acel impas de la finalul lui 2015, când a trebuit să se despartă de jucătoarele importante și de atunci n-a reușit să revină în careul de ași.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și CSM Târgoviște se dispută sâmbătă, de la ora 18:00, la sala Victoria. Vor arbitra: Andada Csender, Răzvan Opriș și Lajos Kovago, cu Radu Vaida comisar.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!