Stiri Cupa României Feminin

FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc în derby-ul primului tur al Cupei României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.09.2018

FCC ICIM Arad găzduiește miercuri, de la ora 19, prima manșă a duelului din primul tur al Cupei României, cu Olimpia CSU Brașov. Este singura dublă între echipe care au jucat anul trecut în play-off-ul campionatului. Ambele formații au avut probleme de efectiv în perioada premergătoare startului partidelor oficiale.

Cele două echipe s-au întâlnit de 22 de ori în dueluri oficiale începând din sezonul 2009-2010. Scorul general este favorabil arădencelor, 15-7. Brașovencele au obținut cele 7 victorii în ultimii doi ani, când galben-albastrele s-au impus doar o dată. Ultima victorie arădeană pe propriul teren în fața brașovencelor s-a înregistrat în decembrie 2015, 70-53 în cupă. Atunci Olimpia CSU a obținut calificarea mai departe, profitând că formația de pe Mureș a folosit multe junioare în a doua parte a sezonului, inclusiv la retur.

Amândouă echipele au făcut schimbări majore în lot în această vară. La arădence s-a schimbat și antrenorul principal, cu Miljan Medvedj în locul lui Bogdan Bulj. În lot au rămas trei jucătoare din sezonul trecut: Hadzovic, Mercea și Ciotir. Au venit Ardelean, Fodor, Neagu, Burdgess, Harrison și Bartok. Au fost recrutate și trei tinere localnice: Peter, Glisici și Rotariu.

Olimpia CSU Brașov continuă și în acest sezon cu Dan Calancea pe bancă. Din ediția precedentă de campionat au rămas Pesovic și Al Ash Hab. Au venit Bartee, Podar, Ferenczi, Filip, Enache și Arsenic. A fost o perioadă scurtă și Tarter, care a plecat după meciurile de pregătire. Oficialii brașoveni au adus alți doi fundași, Warthen și Szmutku. Olimpia CSU a procedat la fel și înaintea primului meci oficial de anul trecut, când a renunțat la fundașul cu care a jucat în pregătiri cu câteva zile înainte de start.

Ambele echipe s-au confruntat cu probleme de lot (accidentări, probleme familiale, convocări la loturi) în ultimele săptămâni. FCC ICIM a avut trei partide amicale în perioada de pregătire. A cedat în cele două deplasări (69-83 la Belgrad cu Steaua Roșie și 54-91 la Peac Pecs) și a câștigat singurul amical de acasă, 65-56 cu ZKA Novi Sad. Olimpia CSU s-a impus în cele două meciuri de verificare pe care le-a disputat la memorialul Takacs Karoly. A fost 97-72 în meciul cu CSM Târgu Mureș și 92-70 cu Universitatea Cluj-Napoca.   

Primul meci al dublei dintre FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se dispută miercuri, de la ora 19:00, la sala Victoria. Returul va avea loc în 29 septembrie, la Brașov. Mai departe merg cele șase formații care câștigă dublele, precum și cea mai bună învinsă (lucky loser).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii