Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj, în căutarea primei victorii din campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.10.2017

Imagine de la ultimul duel direct dintre cele două formații, din play-off-ul campionatului trecut

FCC ICIM Arad primește vizita Universității Cluj-Napoca în etapa a 3-a din Liga Națională. Ambele echipe caută prima victorie în acest start de campionat. Arădencele au pierdut în primele două etape, acasă cu Olimpia Brașov și în deplasare la Sfântu Gheorghe. Clujencele au cedat în prima rundă, acasă, cu CSM Satu Mare și au amânat meciul din etapa secundă. Ambele formații au câte o victorie în cupă în acest început de sezon și s-au calificat la turneul final ca lucky loser.

Cele două echipe ar fi trebuit să dispute două partide la Arad în acest final de săptămână, prima în campionat și a doua în Liga Europei Centrale. Se va juca un singur joc după ce formația clujeană s-a retras din CEWL.

FCC ICIM Arad a rămas cu 4 straniere după ce a renunțat la Jenny Vernet, anunț făcut miercuri, cu două zile înainte de meciul cu U. Galben-albastrele își pot surprinde adversarul dacă reușesc să își completeze lotul cu a 5-a jucătoare străină până la meciul de vineri. La această strategie a apelat Olimpia Brașov înaintea primei etape, când nu a anunțat schimbul de fundași, iar nou-venita Handford a adus un plus și oaspetele s-au impus. Universitatea a adus-o pe Jez înainte de meciul din prima etapă.

Căpitanul Brankica Hadzovic va reveni pe teren pentru disputa cu clujencele, după ce a absentat la primele două partide din campionat. De partea cealaltă, la U sunt ceva probleme. „Ne așteaptă un meci greu, o deplasare care nu vine într-un moment bun pentru noi deoarece avem probleme cu jucătoarele accidentate. Acest meci vine după ce Arad a pierdut primele două partide și, categoric, va pune foarte multă presiune pe noi. Suntem într-o fază de reconstrucție, care va mai dura deoarece am schimbat lotul din întregime și se simte”, a declarat antrenorul clujencelor, Dragan Petricevic, pentru u-cluj.ro.

32 de dueluri directe au fost între cele două formații din 2005 până acum. Arădencele conduc cu 21-11. Șase dintre partide s-au disputat în sezonul trecut și clujencele s-au impus în cinci. În sezonul regulat au fost două meciuri strânse, încheiate cu victoria oaspetelor. A fost 71-75 la Arad și 69-76 la Cluj. Acel meci de la sala Horia Demian, din decembrie 2016, a stârnit multe polemici și un memoriu din partea gazdelor. Clujencele s-au impus în toate cele patru partide care au urmat: 80-67 și 51-60  în primul tur al  cupei, respectiv 68-56 și 73-59 în play-off. Cele două înfrângeri din cupă au dus la despărțirea clubului arădean de antrenorul Stacey Nolan.

Universitatea Cluj a cooptat-o în lot, pentru acest sezon, pe Morgan Stroman, venită de la formația arădeană. Americanca a fost cea mai bună marcatoare galben-albastră în cinci din cele șase dueluri directe de anul trecut, cu 100 de puncte în total, 16,6/meci.

Studentele s-au impus în ultimele patru meciuri găzduite de ICIM, trei la sala Victoria din Arad și unul la Alba Iulia. Arădencele au câștigat ultima dată acasă cu U Cluj în noiembrie 2015.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj-Napoca se dispută vineri de la ora 18 la sala Victoria. Brigada de arbitri va fi formată din Andrada Csender, Mate Stretea și Dan Narcis, supervizați de Radu Vaida. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!