Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj deschid ultima etapă din turul grupei A

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.11.2018

FCC ICIM Arad găzduiește vineri, de la ora 18, disputa cu Universitatea Cluj, din etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, din grupa valorică A. Arădencele au obținut primul succes în campionat la precedenta partidă de pe propriul teren, în timp ce clujencele nu au câștigat încă vreun meci în acest sezon.

Formația de pe Mureș vine după eșecul de marți de la Brașov, cu 76-87. Galben-albastrele au obținut primul succes în această ediție de campionat în etapa a treia, când se impuneau acasă cu 78-64. În celelalte două etape elevele lui Miljan Medvedj au cedat în fața finalistelor de anul trecut (58-68 acasă cu ACS Sepsi SIC și 59-74 la Satu Mare).

Universitatea Cluj a jucat trei partide în 12 zile, după ce a avut antrenorul, Carmin Popa, și două jucătoare la naționala de 3x3, U23. Alb-negrele au cedat în ultima etapă în fața campioanei ACS Sepsi, cu 65-97 la sala Horia Demian. În celelalte două meciuri disputate în campionat, acestea pierdeau la Cluj cu Olimpia CSU Brașov (71-80) și la Satu Mare (cu 65-85).

FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj sunt despărțite de două puncte în clasament, dar galben-albastrele au un meci în plus. Cele două echipe au medii apropiate la puncte înscrise (67,8 față de 67), recuperări (36 la 36,7) și pase decisive (13 și 13,5). Gazdele de mâine stau mai bine la intercepții (8,5 la 6,7), capace (2 față de 0,7) și mingi pierdute (14,3 față de 19,7). Este o diferență importantă și la punctele primite, cu o medie de 73,5 pentru arădence și 87,3 pentru clujence.

Americanca Universității, Arlesia Morse, are cea mai mare medie de puncte înscrise în această ediție de campionat, 22,67 pe meci în trei partide (68 în total). Brankica Hadzovic este cea mai bună marcatoare arădeană cu o medie de 18 puncte (în total 72). Leeza Burdgess și Aleksandra Begenisic sunt cele mai bune recuperatoare de la cele două echipe, cu medii de 9,75 și 10 recuperări/meci. În ceea ce privește pasele decisive, Rishonda Napier are o medie de 5,33 pentru oaspete, iar Hadzovic, 4,75 pentru gazde. FCC ICIM Arad are patru straniere în componență, în timp ce Universitatea Cluj-Napoca are doar trei.

Antrenorul arădencelor, Miljan Medvedj, s-a alăturat echipei de pe Mureș după ce a plecat de la Universitatea Cluj. Acesta a făcut parte din staff-ul lui Dragan Petricevic când alb-negrele reveneau într-o finală de campionat după mai mult de un deceniu. În vara trecută, când s-a anunțat despărțitea de Petricevic, Medvedj a fost anunțat ca antrenor principal. Acesta a rămas alături de echipă și după revenirea lui Petricevic, iar în acest an este pentru prima dată în postura de principal.  

Cele două echipe (sub denumirile de atunci) și-au disputat trei finale consecutive în campionatul românesc, în 1992, 1993 și 1994. Clujencele s-au impus în primele două, iar arădencele au întrerupt seria marii echipe a Universității în 1994, cu o victorie în decisiv, reușind primul titlu din istoria clubului. De atunci au fost și câteva dueluri în semifinale.

Din 2005 până acum, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 35 de confruntări directe, cu 23 de victorii galben-albastre și 12 pentru alb-negre. Arădencele au câștigat ultimul duel direct, 86-81, la Cluj, în luna decembrie a anului trecut. Cele două formații au luptat pentru poziția a 5-a, ultima care ducea atunci în prima grupă valorică în faza a doua a campionatului, iar Universitatea a luat fața arădencelor după victoria de acasă cu Sepsi. Au fost tensiuni între cele două echipe în ultimele două sezoane, dar de atunci la alb-negre s-a schimbat conducerea și loturile sunt modificate radical.

Clujencele au avut o serie de cinci victorii la rând anul trecut în duelurile cu galben-albastrele. Ultimele cinci confruntări de la sala Victoria s-au încheiat cu succesul ardelencelor, în timp ce FCC ICIM Arad a câștigat ultima dată acasă cu „U” în noiembrie 2015.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și Universitatea Cluj-Napoca se joacă mâine, de la ora 18, la sala Victoria din Arad.

*foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!