Stiri Cupa României Feminin

FCC ICIM Arad găzduiește returul sfertului din cupă cu ACS Sepsi SIC

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.03.2019

FCC ICIM Arad și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc miercuri la sala Victoria, de la ora 18:00, în returul sfertului din Cupa României la Baschet Feminin. În tur alb-verzile s-au impus cu 90-55 și sunt aproape calificate la turneul final. Va fi a 5-a confrutare stagională între cele două echipe.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat toate cele patru confruntări din acest sezon. Trei dintre ele au fost în campionat. În prima fază a sezonului regulat alb-verzile s-au impus cu același scor atât la Arad, cât și la Sepsi Arena, 68-58. În turul din faza a doua a sezonului regulat a fost 92-54 pentru deținătoarea cupei, pe terenul arădencelor.

Cele două echipe s-au întâlnit de 21 de ori din 2012 până acum. Succesul de miercuri a fost al 11-lea obținut de alb-verzi, în timp ce galben-albastrele au 10 victorii. Formația pregătită de Zoran Mikes s-a impus în ultimele 8 confruntări directe, în timp ce arădencele au câștigat ultima dată cu Sepsi în decembrie 2015.

Prima manșă din sfertul cupei s-a disputat acum o săptămână, pe terenul alb-verzilor. ACS Sepsi SIC s-a impus cu 90-55 după ce a făcut diferența cu reușitele de la distanță, 14 triple față de 6, dar și de la linia de fault cu 18 libere transformate față de 5. Covăsnencele au profitat de greșelile adverse și au marcat 25 de puncte pe contraatac. Ioana Ghizilă a fost coșghetera meciului tur din cupă, cu 22 de puncte. Kristina Higgins a fost atunci în double-double cu 16 puncte și 12 recuperări. Alte trei covăsnence au fost în double-digits: Annemarie Godri-Părău cu 14 puncte, Marina Solopova cu 13 și Angelika Slamova cu 10. Cea mai bună marcatoare a oaspetelor a fost Brankica Hadzovic, cu 20 de puncte.

Alb-verzile nu au avut meci în campionat la finalul săptămânii trecute, după ce partida de la Târgoviște a fost amânată. FCC ICIM Arad a jucat în LNBF sâmbătă acasă cu Universitatea Cluj, câștigând cu 88-62.

Cu diferența din prima manșă, ACS Sepsi SIC este ca și calificată la turneul final din 30 și 31 martie. La trei zile după returul din cupă, cele două formații se vor întâlni din nou în campionat, sâmbătă 9 martie, pe terenul campioanei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!