Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad obține al 3-lea succes în campionat, acasă cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.12.2018

FCC ICIM Arad s-a impus cu 85-73 în fața Olimpiei CSU Brașov, pe sferturi: 20-14, 21-22, 19-23, 25-14. Partida din etapa a 9-a a grupei valorice A din LNBF le-a revenit gazdelor, care au trecut peste un început mai slab, au reușit un run de 14 puncte și au condus 31 de minute. Oaspetele le-au avut din nou pe Arsenic și Podar în teren, dar în sfertul patru nu au mai ținut ritmul, în timp ce arădencele au reușit o prestație ofensivă mult mai bună ca la precedentele partide. Brankica Hadzovic a fost aproape de triple-double, fiind coșghetera partidei cu 31 de puncte.

Miljan Medvedj a început partida cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Teodora Neagu și Leeza Burdgess. A patra stranieră din lotul formației de pe Mureș, Harrison, a fost accidentată. Dan Calancea le-a trimis în formula de start pe Alina Podar, Biljana Pesovic, Flavia Ferenczi, Amira Al Ash Hab și Carla Bartee. Antrenorul brașovean le-a putut folosi din nou pe Podar și Arsenic, care nu au intrat la ultimele două partide, fundașul din cauza unei accidentări, iar sârboaica are probleme cu viza.

Gazdele au ratat mult în primele două minute și jumătate, iar Al Ash Hab și Ferenczi, cu prima triplă, au dus scorul la 0-5. Fodor a înscris primele puncte ale arădencelor, după o intercepție, iar Ferenczi a făcut 2-7. Oaspetele au încercat apărarea în zonă, iar galben-albastrele au reușit un run de 12 puncte prin Burdgess, Neagu și Dzombeta. A urmat timpul de odihnă brașovean și Neagu a făcut 16-7 după o fază încâlcită la mijlocul terenului, când coechipierele sale au menținut cu greu controlul mingii. Burdgess și Hadzovic au mărit ecartul la 11 lungimi, profitând că adversarele forțau aruncările de la distanță. Bartee și Ferenczi au strâns diferența și la prima pauză scorul era 20-14.

Pesovic a marcat prima în sfertul secund, Hadzovic a transformat o liberă și Arsenic a făcut 21-18, după ce formația sa a comis un turnover de 24 de secunde. Calancea protesta și le striga la arbitri că au fost 7 decizii. Oaspetele încercau din nou apărarea în zonă, iar gazdele au avut câteva recuperări ofensive importante. Dzombeta, Burdgess și Hadzovic, de la distanță, au dus diferența la 10 lungimi, 28-18 în minutul 15 și urma time-out-ul alb-albastrelor. Ferenczi a scuturat plasa de după semicerc de două ori și Hadzovic o dată, pentru 32-24. Arsenic a avut un coș cu fault, dar a ratat libera suplimentară. Au fost destul de multe aruncări de un punct ratate. Pesovic și Bartee, cu o triplă, au strâns diferența la 5 puncte, dar Hadzovic a răspuns cu o nouă reușită de după semicerc. La pauza mare scorul a fost 41-36 după ce Pesovic a înscris la ultima fază a sfertului, cu o aruncare grea.

Gazdele au avut 3 turnovers după revenirea de la vestiare, iar Podar, Bartee și Pesovic au egalat la 41. Medvedj a cerut time-out și a retrimis-o în teren pe Fodor, care avea trei faulturi în prima repriză. Aceasta a reușit imediat o intercepție și Hadzovic a marcat primele puncte arădene în repriza secundă, după aproape un minut și jumătare. Pesovic a marcat simplu, după un blocaj, iar Hadzovic și Dzombeta au înscris din apropierea panoului pentru 47-43. A fost un ritm destul de bun în această perioadă de joc, iar Bartee a strâns diferența la un punct cu o triplă din 0 grade. Au fost momente când gazdele conduceau la trei lungimi și brașovencele se apropiau la una. A fost și o mică întrerupere, când oaspeții întrebau arbitrii la cine s-a fluierat fault, că nu au numărul 13 în echipă. Bartee și Podar au scuturat plasad e la distanță și le-au readus pe alb-albastre în avantaj, 55-58, dar Hadzovic a răspuns cu o triplă pentru 58-58. Pe finalul sfertului s-a înscris doar de la linia de fault și la ultima pauză tabela arăta 60-59.

Echipa de sub Tâmpa nu a punctat timp de două minnute și jumătate în startul sfertului patru, iar Hadzovic, Fodor (de la distanță), Dzombeta (după o combinație cu Burdgess) și Ardelean au dus scorul la 69-59. A urmat time-out-ul brașovean și au venit și primele 5 puncte ale perioadei de joc, prin Pesovic și Podar. Pesovic a mai redus o dată distanța la 5 lungimi, dar au urmat noi momente fără coș pentru oaspete. Fodor, Neagu și Dzombeta au dus scorul la 80-66. Pe final brașovencele păreau destul de obosite. Arsenic a ratat dintr-o poziție foarte bună, singură cu coșul, văzându-se că în ultima perioadă nu a putut participa la antrenamentele echipei din cauza problemelor cu viza. A fost rândul gazdelor să nu înscrie timp de două minute, iar Podar și Bartee au făcut 80-71. Hadzovic și-a mai trecut în connt 5 puncte și Bartee a înscris ultimul coș, stabilind scorul final, 85-73.

Pentru FCC ICIM Arad este a 3-a victorie în campionat în 8 partide, toate cele trei succese fiind obținute pe propriul teren. Olimpia CSU Brașov a suferit a 5-a înfrângere în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin. Diferența s-a făcut cu reușitele de două puncte, 24 față de 20 și de la linia de fault cu 13 libere transformate față de 3. Arădencele au avut 34 de puncte din spațiul de trei secunde față de 26, au profitat și de 14 recuperări ofensive, marcând 20 de puncte față de 8 din a doua șansă, dar și de turnovers, scorul la puncte marcate după acestea fiind 22-13.

Brankica Hadzovic a fost cea mai bună jucătoare de pe teren cu +42 eficiență. Căpitanul arădencelor a fost aproape de triple-double cu 31 de puncte (5x3), 13 recuperări și 8 pase decisive, fiind integralistă. Și Leeza Burdgess a încheiat în double-double cu 12 puncte și 12 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 15 puncte (5 intercepții), Neagu 13 puncte, Fodor 10 puncte (2x3, 7 pase decisive) și Ardelean 4 puncte.

Carla Bartee a reușit un double-double pentru vizitatoare cu 24 de puncte (5x3) și 11 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Ferenczi 15 puncte (3x3), Pesovic 14 puncte (6 pase decisive), Podar 14 puncte (2x3, 5 assist-uri), Arsenic 4 puncte și Al Ash Hab 2.

Pentru FCC ICIM Arad urmează marți restanța din etapa a 6-a, cu CSM Satu Mare, tot la sala Victoria, iar în 19 decembrie deplasarea de la Cluj-Napoca. Olimpia CSU Brașov mai are un meci în această fază a campionatului, în 19 decembrie la Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!