Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad obține al doilea succes în campionat, cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.11.2018

FCC ICIM Arad a câștigat cu 66-49 partida de pe propriul teren cu Universitatea Cluj-Napoca, pe sferturi: 20-8, 17-15, 15-4, 14-22. În minutul 7 a avut loc ciocnirea dintre Teodora Neagu și Arlesia Morse, iar americanca a fost dusă la spital. Clujencele au rămas fără cea mai bună marcatoare, iar gazdele au condus și la 30 de puncte.

FCC ICIM Arad a început partida cu Marta Fodor, Teodora Neagu, A'Lexxus Harrison, Leeza Burdgess și Brankica Hadzovic. Universitatea Cluj le-a avut în 5-ul de start pe Rishonda Napier, Paula Cenean, Aleksandra Begenisic, Irina Părău și Arlesia Morse. Au fost multe ratări în debutul partidei, cu turnover-uri în dreptul oaspetelor, de 24 și 5 secunde, iar Fodor, Harrison și Hadzovic au dus scorul la 8-0. A urmat timpul de odihnă solicitat de Carmin Popa, iar Părău și Begenisic au înscris primele puncte ale oaspetelor, după mai mult de patru minute. Clujencele au avut destule ratări din apropierea panoului, iar Neagu și Fodor au dus scorul la 12-4, de la linia de fault.

În minutul 7 s-a consemnat ciocnirea dintre Neagu și Morse, care urmăreau o minge în apropierea băncii gazdelor și ambele aveau viteză. După ce s-au ridicat, Neagu a rămas pe banca arădeană și a reintrat ulterior, iar Morse a plecat la vestiare după care a fost dusă la spital. În locul americancei a intrat Orban, iar Părău a trecut pe poziția 3. Clujencele au schimbat apărarea, în zonă, și gazdele au comis un turnover de 24 de secunde. Au fost câteva faze când oaspetele au recuperat sub propriul panou, dar au pierdut mingea rapid și arădencele au înscris puncte ușoare. 20-8 a fost scorul la prima pauză.

Gazdele s-au desprins la 15 puncte la intrarea în a doua parte a sfertului secund. Oaspetele au încercat o zonă pressing, dar ecartul s-a menținut în jurul acestei valori. Scorul la jumătaea partidei a fost 37-23. Clujencele s-au apărat în zonă și după revenirea de la vestiare, iar Hadzovic a reușit prima triplă a partidei. Alb-negrele au continuat să aibă probleme în faza ofensivă, fiind nemulțumite că nu au primit faulturi sub coșul advers. Sfîrlea a fost sancționată cu antisportiv că a oprit o contră, iar antrenorul a protestat și a primit tehnic. A fost un run de 9 puncte pentru galben-albastre, care s-au distanțat la 49-25 în minutul 27. Doar Părău și Mercea, de la distanță, au mai înscris până la finalul perioadei de joc, iar scorul la ultima pauză era 52-27.

Boț marca prima triplă a oaspetelor în debutul sfertului 4. Ambele echipe se apărau în zonă, iar gazdele au reușit câteva contraatacuri prin care s-au desprins la 30 de puncte. Ambii antrenori au băgat cele mai tinere jucătoare pe final, arădencele au avut probleme să treacă centrul și nu au mai înscris în ultimele trei minute și jumătate. Clujencele au avut un run de 13 puncte și scorul final a fost 66-49. FCC ICIM Arad obține a doua victorie în campionat, în timp ce Universitatea este la a 4-a înfrângere.

Coșgheterele partidei au fost A'Lexxus Harrison și Irina Părău, cu câte 15 puncte. Americanca gazdelor a fost aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 12 puncte (4 assist-uri), Hadzovic 11 puncte (4 pase decisive), Burdgess 10 puncte (double-double cu 13 recuperări), Neagu 8 puncte, Fodor 7 puncte și Mercea 3 puncte.

La „U”, Orban și Begenisic au urmat-o pe Părău cu 13, respectiv 12 puncte, și câte 9 recuperări. Au mai înscris: Boț 5 puncte, Cenean 2 și Biszak 2 puncte.

Universitatea Cluj mai are două partide în deplasare înainte de pauza de naționale, în 6 și 10 noiembrie, la Târgoviște și Brașov. Pentru FCC ICIM Arad a fost ultimul meci înainte de reunirea reprezentativelor. Galben-albastrele nu au sala disponibilă la următoarea etapă, astfel că meciul cu Satu Mare a fost amânat pentru luna viitoare. Pe site-ul federației următorul meci al arădencelor apare în 28 noiembrie, la campioana ACS Sepsi SIC, care are atunci meci în EuroCup.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!